Bostanlıspor Ragbi'de Grup Şampiyonu

Türkiye Erkekler Ragbi 2. Liginde mücadele eden Bostanlıspor, A Grubunda şampiyonluğu ilan ederek, Türkiye 1. Ligine bir adım daha yaklaştı.


Bir yıl önce kurulan ve büyük bir başarı elde ederek 1. Ligin kapısına dayanan Bostanlıspor erkek ragbi takımı, 2. Lig şampiyonluğu için B Grubu ikincisi ile play off'ta karşılaşacak. Son haftayı bay takım olarak geçirecek ve rakibini bekleyecek olan Yeşil Kırmıılı ekip çalışmalarına ara vermeden sürdürecek. Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, İzmir'in ilk ve tek ragbi takımlarına sahip olduklarını ifade ederek, "Geçen sezon kurulan takımlarımızdan bayan takımımız finalde şampiyonluğu altın golle kaybetmiş, buna karşın Türkiye İkinciliğini elde ederek büyük ses getirmişti. Bu kez de erkek takımımız mücadele ettiği 2. Ligde grubunda rakiplerini yenerek ligin bitmesine 1 hafta kala namağlup grup şampiyonluğunu kazandı. Şimdi hedefimiz diğer grubun ikincisiyle oynayacağımız play off maçı. Bunu da kazanarak Ragbi 1. Ligine yükselmek istiyoruz" dedi.

Erboy, İzmir'de çalışacak sahanın yanı sıra, maç yapacak takip olmamasından büyük sıkıntı yaşadıklarını, antrenmanlarını Manisa'da yaptıklarını da sözlerine ekleyerek "Bu güçlüklere karşın spor yapmamız, üstelik başarı sağlamamız alkışlanmalı. Ne varki biz alkış değil, ilgililerden antrenman yapacak saha vermelerini bekliyoruz. Devletin gençlerin spor yapmaları için milyonlarca harcanarak yapılan sahaları yüzlerine kapatılmamalı, kilit vurulmamalı" dedi.

Kaynak: İHA