Lider Puan Farkını Açtı

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Bursaspor’u 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sezon başından beri oyuncularının takım olma adına sergiledikleri mücadeleyi kutladığını belirtti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, bu akşam alınan 3 puanın önümüzdeki haftalarda oynanacak olan 2 derbi maçı öncesi çok önemli olduğunu söyledi.

“KAZANMA ARZUSU İLE MÜCADELE ETTİK”
Yanal, bugün kendilerini kritik maçın beklediğini bildiklerini ve bunun bilinci ile sahaya çıktıklarını belirterek, “Bugün kritik bir maç bizi bekliyordu. Alacağımız galibiyetle puan farkını 13’e çıkaracaktık ve bundan sonra oynayacağımız 2 derbi maçının sonucu ile hesaplarımızı yapacaktık. Sezon başından beri oyuncularımızın takım olmak konusunda ki çabalarını kutluyorum. Çünkü Fenerbahçe’nin uzun zamandır saha dışında yaşanan olan olaylar sonrası bunu oluşturmak istiyordu. Bu akşam ikinci yarı bir süre rakibe şans versek de maçın tamamında iyiydik. Ligin sonunda şampiyonluk tavrımızı seyircilerimize bu akşamda göstermiş olduk” diye konuştu.

“DERBİNİN SKORUNU TAHMİN ETMEK İMKANSIZ”
Önümüzdeki hafta oynanacak olan derbi maçı ile ilgili de konuşan Yanal, şöyle devam etti:
“Lehimize sonuçlanmasını istiyoruz. Skoru tahmin etmek imkansız. O akşam çıkıp Fenerbahçe için en iyisini yapıp sonuç almaya çalışacağız.”

“MANCINI GÖNLÜNDEN GEÇENİ SÖYLEMİŞ”
İtalyan teknik adam Mancini’nin hafta içerisindeki ‘Belki de Fenerbahçe’ye 4 gol atarız’ sözleri ile ilgili de Yanal, "Mancini gönlünden geçeni söylemiş" dedi.

Yanal son olarak taraftarlarına her zaman teşekkür ettiğini kaydederek, “Biz başından beri şampiyonluk havasındaydık. Bugün de o hava ve taraftar desteği ile oynadık” ifadelerini kullandı.

SALİH UÇAN: “PUAN FARKI DA 13 OLDU”
Fenerbahçeli genç futbolcu Salih Uçan ise kendileri adına güzel bir maç olduğuna değinerek, “Çok güzel bir atmosfer oldu. Kendi sahamızda 3-0’lık da net bir skor aldık. Puan farkı da 13 oldu. Derbiyi de kazanmak istiyoruz. Şu anada kadar kazanmaktan asla vazgeçmedik. Her zaman kazanmak için sahaya çıktık. Puan farkının açılmasında da en büyük etken deplasmanlar da aldığımız son dakika galibiyetleri oldu” şeklinde konuştu.

WEBO: “DERBİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”
Fenerbahçeli futbolcu Webo da, maça iyi başladıklarını ve iyi pozisyonlar ürettiklerini belirterek, “Bizim için iyi bir karşılaşma oldu. Maça iyi başladık ve pozisyonlar ürettik. Yedek kulübesinde olduğum sürede maçın sıkıntıya girebileceğini düşünüyordum. Çünkü gol atmazsanız sıkıntı olabilirdi. Ancak taraftarlarımızın da müthiş desteği ile bu akşam galibiyetle ayrıldık. Uzun bir zamandan sonra taraftarlarımızın önünde oynama fırsatı buldum ve golle buluştum. Gerçekten çok mutluyum” diye konuştu.

Gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi ile ilgili de konuşan Webo, şunları kaydetti:
“Biz bu maçın özel olduğunu ve önemini biliyoruz. Oraya kazanma duygusu ile gideceğiz ve bunu gizlemenin bir manası yok. Kazanmak için gideceğiz. Taraftarlarımızı bu akşam mutlu ettik gelecek hafta da derbiyi kazanarak mutlu etmek istiyoruz.”

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, 3-0 mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederek, “İki farklı devre gördük. İlk yirmi dakika inanılmaz pozisyonlar yakalayan bir Fenerbahçe vardı. Biz buna karşılık veremedik. Üzücü bir devre oldu. 2. yarı kesinlikle bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Bunu da yaptık. Çıktık cesurca oynadık. Ancak ikinci golü yedik. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Ancak takımımı ikinci devre vermiş oldukları reaksiyondan dolayı kutluyorum. Büyük takımsan bunu 90 dakikaya yayacaksın. Biz de büyük bir takımız ve bunu yapmamız gerekiyor. Fenerbahçe’nin ligdeki durumu mağlum ve kendilerine güveni tam. Bu durumu perçinleştirmek için baskılı oynayacaklarını bekliyorduk” diye konuştu.

Bursasporlu futbolcu Ozan Tufan, özellikle ilk on dakikada maça iyi başladıklarına değinerek, “Zaman zaman maç içerisinde kopukluklarımız oldu. Bizim bir hatamızdan dolayı Fenerbahçe golü buldu. Güzel bir maç olmadı bizim açımızdan. Fenerbahçe iyi bir takım olduğu için iyi oynadılar ve galip geldiler. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Bursasporlu futbolcu Enes Ünal ise maça kötü başladıklarını belirterek, “Talihsiz bir gol yedik. Gol pozisyonlarımız da vardı ama olmadı. Fenerbahçe de yetenekleri olan bir takım ve golleri buldular” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA