'Tarihe Geçmek İstiyoruz'

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Adnan Kıstak, CEV Challenge Kupası Finali rövanşında, yarın İstanbul'da oynayacakları Odintsovo maçı öncesi umutlu olduklarını belirtti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kıstak, rakiplerinin daha güçlü olduğunu ancak bu durumun kendilerini korkutmadığını söyledi.

Rusya'da yapılan mücadelede, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulunun verdiği desteğin fazlasıyla işe yaradığını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:
"Sayın Fikret Orman ve kıymetli yönetim kurulumuzun Rusya'ya gelmesi bizi çok iyi motive etti. Verdikleri destek sayesinde, 3-2 kaybetmemize rağmen çok iyi bir oyun ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Yüzde 51 şansla ülkemize döndük. Beşiktaş'ın, basketbol takımının yaşadığı Challenge Kupası şampiyonluğunu saymazsak, Avrupa'da böylesine büyük bir başarısı yok. Ben, ekibim ve oyuncularım tarihe geçmek istiyoruz. Herkes o anın coşkusu ve heyecanıyla yaşıyor. Rus rakibimiz daha güçlü olabilir ama bu durum bizi asla korkutmuyor. Çıkıp, elimizden gelenin daha iyisini yapacağız ve camiamızı mutlu edeceğiz."
Sezon içerisinde, aralık ayından bu yana haftada üç maç oynadıklarını hatırlatan Kıstak, "Yoğun maç trafiği bizi çoğu zaman olumsuz etkiledi. Hal böyle olunca ister istemez, Avrupa Kupası maçlarına daha fazla önem vermek zorunda kaldık. Ligde elde edeceğimiz derece de şüphesiz çok önemli ama Avrupa'da final oynamak ya da şampiyon olmakla eşdeğer tutulamaz" ifadelerini kullandı.
- "Herhalde, 2 altın set oynayarak finale yükselmiş ilk takımız"
Rakipleri Odintsovo'nun, mağlubiyet almadan finale yükseldiğinin altını çizen antrenör Adnan Kıstak, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz herhalde, 2 altın set oynayarak finale yükselmiş ilk takımız. Rakibimizin namağlup olduğunu düşünürsek, geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anlarız. Güçlü takımlar bizim gibi değil. Onlar maçlarına çıkıyorlar ve altın sete bırakmadan rakiplerini mağlup edebiliyorlar. Bizim kızlarımız, sınırlarını zorlayarak bugünlere geldi ve Avrupa'da bir kupa kazanma başarısına çok yakınlar. Sayın başkanımız finale geldiğimiz için bize teşekkür etti. Sonuç ne olursa olsun, zaten büyük bir başarı kazandığımızı söyledi.

Bu sözlerle daha da rahatladık ve motive olduk. Rusya'da zaman zaman, Odintsovo'dan daha iyiydik. Kendi evimizde ve seyircimizin önünde deplasmanda oynadığımız gibi oynarsak, mutlu son içten bile değil."
- "Yönetimimiz bizi başarılı kabul ediyor"
Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı'nın yakaladığı bu başarının voleybolda birçok şeyi değiştirdiğine inandığını dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Futbol dışındaki branşlara dikkat çekmek, bu tarz başarılarla mümkün oluyor. Avrupa'da final oynamak, Beşiktaş için voleybolda yeni bir çığır açtı bile. Yalnızca kulübümüz için değil, bizler için de çok önemli bir deneyim. Örneğin, 40 yıllık antrenörüm ve ilk finalim. Başkanımız, artık voleybola çok başka bakıyor. Ne istersek yapıyor. Örneğin Rusya'ya erken gitmek istedik, kabul etti. Bizi özel uçakla yolladı. Tribünde, taraftar gibi destek verdi. Her şeyden de önemlisi, yönetimimiz bizi başarılı kabul ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Adnan Kıstak, konuşmasını, "Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Yarın Burhan Felek Spor Salonu'na gelip, bizi sonuna kadar desteklesinler. Bu büyük coşkuyu hep birlikte yaşayalım" diyerek noktaladı.

Kaynak: AA