Shota Açıklaması

Kasımpaşa’nın Kayseri Erciyesspor’u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından konuşan lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Shota Arveladze, “Zor bir dönem geçiriyorduk ve içeride oynadığımız maçlarda istediğimiz sonuçları alamıyorduk” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Kasımpaşa, evinde Kayseri Erciyesspor'u 3-0 mağlup etmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri ve futbolcuları açıklamalarda bulundu.

Zor bir dönem geçirdiklerini dile getiren Shota, “İçeride oynadığımız maçlarda istediğimiz skorları alamıyorduk. Bu maç çok önemliydi. Bu gidişi yakalamak gerekiyordu. İnanıyorum ki oynarken iyi ve sabırlı oynadık. Haklı bir galibiyet aldık diye düşünüyorum. İlk ve ikinci gol şans olsa bile kaçırdığımız pozisyonda çok sayıdaydı. Futbolcularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Karşılaşmada ilk golü atanın oyunu açacağını bildiğine değinen Shota Arveladze, “Golden sonra değişti oyun. İkinci devre daha fazla atabilirdik. Sonuç çok önemli. Kalan 7 maç ve 21 puan var. Oradan maksimum puanı çıkarmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Oyun mantalitelerini sahaya iyi bir şekilde aktardıklarını vurgulayan lacivert-beyazlı takımın sol beki İlhan Eker, “İlk golü bulduktan sonra oyun bize döndü. İkinci yarı daha farklı olabilirdi. Herkes Kasımpaşa’nın düşüşte olduğunu söylüyor ama bizim bir Beşiktaş maçı var ki, etkisi takım olarak uzun süre devam etti. O maç oynanmasaydı da 3 puan onların olsaydı. Artık önümüzde 7 maç ve 21 puan var. Oradan maksimum puanı alıp ligi en üst seviyede bitirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bütün takımı tebrik ederek sözlerine başlayan Kasımpaşa’nın genç futbolcusu Alpaslan Öztürk, “Çok zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarı önde kapattığımız için avantajlı olduk. 3-0’dan sonra maç bizim elimize geçti. Umarım 21 puanın 21’ini de almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Çok enteresan bir maç olduğunu dile getiren Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “İlk 30 dakikada oyuna hükmeden takım bizdik. Özellikle Mandjeck’in ve Murat’ın kaçırdığı pozisyonlar vardı. Yediğimiz ilk golde top tıngır mıngır içeri girdi. İkinci golde İlhan orta yaptı ve gol oldu. Futbol şansının aleyhimize olduğu bir gündü bugün” dedi.

Karaman, ikinci yarıda oyunu dengelemek gibi bir planı olduğunu hatırlatarak, “Oyunda rakibimizi karşılamayı düşünürken bir gol daha yedik. Skor 3-0 olunca oyun içerisindeki planda da zorluk çekiyorsunuz. Normalde buradan puan almamız gereken bir maçtı. Elazığspor ile var olma maçı oynayacağız. Son 2 haftada futbol şansının yanımızda olmadığı goller yedik. Bunu tersine çevirmemiz gerekir” diye konuştu.

Hikmet Karaman, son 2 deplasmanda 3 ya da 2 puan almaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını sözlerine ekledi.

Lacivert-siyahlı futbolcu Murat Yıldırım, her maç gibi bu maçın da önemli olduğuna değinerek, “Maça iyi başladık. Benim ve Mandjeck’in pozisyonu vardı. Talihsiz goller yedik. İkinci golde de geçen hafta gibi orta yapılan top gol oldu. İkinci yarının başında da gol yedik ve bu da bizi olumsuz etkiledi. Haftaya final maçımız var. Onları yenersek ligde kalmak için önemli bir adım atmış oluruz” açıklamalarında bulundu.

Zeminin çok güzel olduğunu ifade eden Kayseri Erciyessporlu futbolcu Cem Can, “Bu sezonki en iyi zemindi. Maça çok iyi başladık. 2 net pozisyonumuzu değerlendirseydik skor farklı olurdu. Akabinde şanssız goller yedik. Oyundan kopmamaya çalıştık. İkinci yarının başında 3. gol geldi. Bu da konsantrasyonumuzu etkiledi. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama olmadı. Her hafta artık bizim için final maçı olacak. Puan kaybetme lüksümüz yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA