Mersin İdmanyurdu - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 31. hafta maçında İçel İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kaldı.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, stadın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Futbol adına çok keyifli ortam sunmuşlar. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. 21 bin kişinin üzerinde İçelli maçı izlemeye geldi. Bu kadar güzel atmosferi bize yaşattılar. Dilerdik bu kadar güzel ortamda 3 puan almaktı ama olmadı. İlla iyi oynayan kazanmıyor. İlk yarı bizim 2, onları 2 pozisyonu var. İlk yarı adam paylaşımlarından dolayı iyi oynayamadık. İkinci yarı ise biz sistem değiştirdik. Kenarlardan iyi geldik. Bu da bize pozisyon zenginliği getirdi. Birkaç tane karşı karşıya pozisyonları değerlendiremedik maç da 0-0 bitti. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımını da kutluyorum. Gayet güzel maç oldu. Şimdi sırada Trabzon 1461 maçı var. Rakibimiz düşmemeye oynuyor. Deplasmanda oynayacağımız maç çok zor olacak. Bizim kalan maçlarımızda 1 beraberlik daha hakkımız var. Diğer maçları kazanmalıyız. Böyle olursa 73 puanımız olur ve bu sonuçla çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Nduka Ozokwo ise ilk yarıda istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirterek, “İlk yarı biraz oyun anlamında geri kaldık. İkinci yarı farklı olduk ama gol bulamadık. Şu anda biz her maç kazanmak zorundayız direk süper lige çıkmamız için. Bugün istediğimiz 3 puanı alamadık. Daha maç var sonuna kadar bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Efe Halil Özarslan da maça iyi başlayamadıklarını kaydederek, “Gaziantep ekibinin bizden çok pozisyonu vardı. Hocamızın söylediklerini ilk yarıda sahaya yansıtamadık. Alınan bir puan ne kötü ne iyi. Kafamızı karıştırmamak lazım. İçel İdmanyurdu ve İçelliler süper ligi hak ediyor” diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu, İçel'e puan almak için geldiklerini belirterek, "Konumumuz belli. Maç ortada geçti. İki takımda iyi oynadı, iyi mücadele etti. İlk yarı 3 tane pozisyonumuz var. Bunlardan biri gol olsa maçın durumu değişebilirdi. Ancak rakibinde pozisyonları var. Yani maçta kim golü bulsaydı maç farklı olurdu. İçel İdmanyurdu'nu da tebrik ediyorum. Oyuncularım iyi oynuyorlar ve mücadele ediyorlar. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Erdal Güneş ise stadın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Gerçekten muhteşem bir atmosferde maç yaptık. Son 4 haftadır iyi bir çıkışımız vardı. Buraya da puan veya puanlar almaya geldik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirseydik farklı olabilirdi ancak İçel İdmanyurdu gibi güçlü ve şampiyonluğa oynayan bir takımdan bir puan almamız iyi bir sonuç diye düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Sinan Özkan da İçel'e puan veya puanlar almak için geldiklerini kaydederek, "1 puanla dönüyoruz. Ben pozisyonlarımızı aklıma getirince bu puana üzülüyorum. Çünkü buradan 3 puanla dönebilirdik. Ancak yine de altın değerinde bir puan aldık. İnşallah önümüzdeki maçları kazanıp ligin sonunda korkulu rüya görmeyiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA