Medical Park Antalyaspor - Kardemir Karabükspor Maçının Ardından

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, skor hariç iyi oynadıklarını belirterek, ligde kalma mücadelesinin 8 takım içinde geçeceğini belirterek, "8 maçta en fazla puan toplayan takım hedefine ulaşacak" dedi.


Golsüz biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, çıktığı ilk maçtan galip ayrılamadığını söyledi.

Galibiyetin herkes için iyi bir başlangıç olacağını dile getiren Çapa, "Şansızlığımız ligin en iyi defans yapan ve kontra atağa çıkan takımına karşı oynamaktı. Hem pozisyon üretmeniz hem de takım halinde oynamanız gerekiyor. Skor hariç iyi oynadığımızı düşünüyorum. İki tarafında pozisyonları vardı. Gole ihtiyaç vardı. Gol yiyen takım risk alacaktı. Ama 0-0 bizim açımızdan kötü değil. Ligde her puan kıymetlidir. Haftalardır galip gelemeyen bir takım var. Bugünkü galibiyet önemli olacaktı" ifadelerini kullandı.

Antalyaspor'un geçen maçlarda yediği 30 golün 20'sini son 30 dakikada yendiğini aktaran Çapa, "İstek ve arzu her ne kadar beklendiği gibi olmasa da geçen haftalara göre daha iyiydi. Bundan sonra daha iyi olacak. Ligde kalan süreç 8 takım içinde geçecek. 8 hafta içinde en fazla puanı alan takım hedefine ulaşacak" diye konuştu.

Ligde kolay takım olmadığına vurgu yapan Çapa, "Antalyaspor ve Kayserispor ligde hangi takımlardan puan almış ona bakmak lazım. Ligde 5-6 takım organize şekilde top oynuyor. Diğerleri mücadeleye dayalı oynuyor. Hem Kayserispor hem Antalyaspor kağıt üzerinde kadro olarak iyi takımlar. Türkiye'de futbol daha çok ikinci devre mücadelelerinden geçiyor. Bizim de bunu arttırmamız lazım. Ama takımda çok fazla bir şey değiştiremezsiniz. Olan bir şeyi yıkıp yeniden inşa etmeye çalışırsanız sorun çıkar. Bir felsefe oturtmak istiyoruz" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı defans oyuncusu Musa Nizam, galibiyet için sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Rakip iyi kapandı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Gol atamazsanız 1 puana razı olursanız. Biz de 1 puana razı olduk. 8 maçımız kaldı. Biran önce toparlanmamız lazım. Galibiyet geldiği zaman seri devam edecektir. Bir galibiyete ihtiyacımız var" şeklinde konuşu.

Kırmızı-beyazlı kaleci Ozan Özenç de sahaya kazanmak için çıktıklarını kaydederek, "Bu tarz maçlarda puan almak önemli. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmeliydik. Olmadı. Böyle maçların telafisi yok. Kalan maçları iyi değerlendirip ligde kalmak istiyoruz" dedi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın kontrolünü ellerinden tuttuklarını belirterek, "İkinci yarı net gol pozisyonları yakaladık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Ama 1 puanla yetindik. Antalyaspor'un bulunduğu koşulları göz önünde bulundursak alınan 1 puan altın değerinde. Bu ligde alınan her puanın değeri var" dedi.

Kırmızı-mavili futbolcu Yiğit İncedemir, her iki takım için önemli bir maç olduğunu kaydederek, "Antalyaspor yeni hocasıyla ilk maçına çıktı. İyi mücadele ettik. İkinci yarı bizim 3 gol pozisyonumuz vardı. Bunları değerlendirseydik 3 puana alabilirdik" açıklamasında bulundu.

Kırmızı-mavili futbolcu Murat Akça, Antalyaspor'u ellerinden kaçırdıklarını ifade ederek, "İyi oynayan taraf bizdik. Golü bulsak galip gelebilirdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA