Galatasaray - Kayserispor Maçının Ardından

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında kendi evinde Kayserispor’a son dakika golü ile 1-0 mağlup oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maç içerisinde alınan kararların sorumluluğunun tamamen kendisine ait olduğunu söyledi.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan teknik adam Mancini, maç içerisinde çok fazla pozisyona girdiklerini ancak hiçbirini değerlendirmediklerini belirterek, “Bugün maçın genelinde birçok pozisyona giren Galatasaray vardı. Ama pozisyona girdiğiniz zaman atmanız gerekiyor. Tabii ki son saniye golünü yememiz gerekiyordu. Birçok pozisyona girmemize rağmen gol biz atamadık” şeklinde konuştu.

“ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMENİZ GEREKİYOR”
Maç sonrası sarı-kırmızılı taraftarın kendisi ile ilgili olumsuz tezahüratları da değerlendiren Mancini, şöyle konuştu:
“Bizim hayatımız bu şekilde. Bu eleştiriler işimin bir parçası. Eleştirileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda bu şekilde tepki görmeniz çok normal.”

“SORUMLULUK TAMAMEN BANA AİT”
Ara transfer döneminde transfer edilen 9 kişilik oyuncu grubunun 6’sının genç olduğuna değinen Mancini, “Başkanımız Ünal Aysal’ın benimle ilgili herhangi bir eleştirisi olabilir. Ama sahada alınan kararları ben alıyorum. Sorumluluk tamamen bana ait. Eğer bir rahatsızlığı varsa bana söyler ben de kendisine açıklamamı yaparım” diye konuştu.

“FUTBOL DÜNYASINDA UZUN SÜRELİ KARARLAR ALMAK ÇOK ZOR”
Mancini, ligde kalan 8 maçla ilgili bir yorum yapmanın doğru olmayacağını belirterek, “Maç maç bakıp gitmek istiyoruz. Önümüzde kupada oynayacağımız Bursa maçı var. Futbol dünyasında uzun süreli kararlar almak çok zor” dedi.

Galatasaraylı futbolcu İzet Hajrovic ise çok önemli bir 3 puan kaybettiklerini belirterek, “Bu akşam çok fazla şanslı olduğumuzu düşünmüyorum. Şans faktörü bizden yana değildi. Çok önemli bir 3 puan kaybettik. Daha önce oynadığımız maçlarda çok fazla gol pozisyonuna giriyorduk. Gol de atıyorduk. Bugünkü maçı taktik eksikliğine bağlamak çok doğru değil” diye konuştu.

Galatasaraylı genç futbolcu Ontivero da maç içerisindeki pozisyonları çalıştıkları şekilde yapamadıklarına değinerek, “Bu sonuçla yaşamamız gerekmiyor. Önümüzde kupa maçımız var ve tamamen ona konsantre olmamız gerekiyor” dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme, kendileri için çok önemli bir müsabaka oynadıklarını söyleyerek, “Geçen hafta da galip geldik. Bu hafta da puan ya da puanlar almamız lazımdı. Çok iyi oynadığımız söylenemez. Son dakikada attığımız şans golü ile birlikte 3 puan aldık. Çok mutluyuz. Buradan taraftarlarımıza, Kayserispor’un ligi layık olduğu yerde bitireceğinin müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

Kayserisporlu kaleci Sinan Bolat ise çok iyi futbol oynamamalarına rağmen 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Takım halinde iyi defans yaptık. Galatasaray’a pozisyon vermedik. Aldığımız galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Kayserisporlu futbolcu Alper Uludağ da şansın kendilerinden yana olduğunu ve iyi savunma yaptıklarını belirterek, “Üst üste galibiyetlerimizi sürdürüp ligde kalmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA