Kiraz’a Fıfa Standartlarında Suni Çim Saha

İzmir il merkezine en uzak ilçelerden biri olan Kiraz’da son yıllarda elverişsiz hale gelen çim sahanın yerini sentetik çim saha alıyor.

İzmir İl Özel İdaresi’nce yaptırılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.
FIFA ve UEFA standartlarına uygun sentetik çim sahanın maliyetinin 425 bin lira olduğu belirtilirken, sahada çalışmalar sürüyor. Çizgilerin çekildiği sahada kumlama çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile birlikte çalışmalar tamamlanacak. 2 Nisan 2014 tarihi sonrasında federasyon yetkilileri de sahada incelemeler yaparak, uygun bulmaları durumunda onay verecekler.

KİRAZ SAHASI DA ARTIK SUNİ ÇİM
Sahanın son yıllarda elverişsiz hale geldiğini ve özellikle kışın futbolu olumsuz etkilediğini kaydeden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek, “Girişimlerimiz sonucunda İl Özel İdaresi’nce yaptırılan çalışmalarda sona geldik. Ödemiş, Tire ve Beydağ’da saha suni çime dönüştürülmüştü. Artık Kirazımızda da her türlü hava koşulunda maçların oynanabileceği, her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek, dayanıklı ve tasarruflu bir sahamız olacak. Sentetik çim çalışmaları 425 bin liraya mal oldu” dedi.

“İLÇEMİZDEKİ SPOR YATIRIMLARI 1 MİLYON 600 BİN LİRAYA ULAŞTI”
Kiraz’da gençliğin sporla enerjisini değerlendirmesi için son yıllarda çok sayıda yatırım yapıldığını kaydeden Zeybek, “Daha önce 1 milyon 175 bin liraya futbol sahamızın hemen yanına bir spor salonu kazandırmıştık. Okullar bölgesine de 110 bin lira maliyetle bir spor sahası daha oluşturmuştuk. Sentetik çim saha çalışmaları ile birlikte son iki yılda Kiraz’da spor yatırımları 1 milyon 600 bin liraya ulaştı. Bunun yanında sporcu gençlerimizi malzeme bakımından da destekledik. İl Genel Meclisimiz Kiraz’da sporun gelişimine önemli katkılar sundu. Artık dileğimiz bu tesislerden en iyi şekilde istifade edilmesi ve Kiraz’dan milli takımlara hizmet edecek sporcuların yetişmesidir. Gençlerimizin sporla gelişimi çok önemli” dedi.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”
Kiraz 1 Eylülspor yönetiminde de görev alan Yeni Mahalle Muhtar Adayı Ümit Sayan da “İl Genel Meclisi’nde konuyu takip eden ve gündemde kalmasını sağlayan Pilot Zeybek’e teşekkür ederiz. Kiraz sahası bundan sonra güzel şartlarda maçlara ev sahipliği yapacak” dedi.

Kaynak: İHA