Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Ankaraspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kendi evinde Ankaraspor'la 3-3 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Sorumlusu Vedat Özsoylu, maçta iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Şimdi birinci yarı arkadaşlarımız maça çok istekli başladı.

İstek, arzu üst düzeydeydi. İyi mücadele ettik. Rakibe pozisyon vermemeye başladık. Akabinde bazı pozisyonda arkadaşlarımız iyi paslar yaparak rakibin üstüne gittiler. Ankaraspor’un zaafını biliyorduk. Buna göre baskı uyguladık. Sonradan onlar tesadüf goller atınca biz biraz zorlandık. Maç birden 3-1 olunca baya çöktük. Ama ikinci yarı arkadaşlara 45 dakika olduğunu söyledik. Arkadaşlar ikinci yarı mücadele ettiler. Rakipten bir oyuncu kırmızı kart görünce bunu da avantaja çevirdik. İkinci yarı pozisyonlar ürettik, pozisyonları gole çevirdik. Sonuçta maç berabere bitti” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Erdal, maçta şansız goller yediklerini belirterek, “Uzun zamandır kazanamamanın stresiyle maça başladık ama hafta içi konuşmalarımız bütünleşmemiz, maça da yansıdı. İlk yarı çok iyi mücadele ettik. Maçta şansız goller yedik. Hatalı goller yedik. Ama devre arasını iyi geçirdik. Hocalarımızın söylediği taktiklerle takım arkadaşlarımızın birbirine olan güveniyle ikinci yarı daha iyi olduk. Neticede hedef üç puandı. Ama rakibimiz de bu ligin iyi takımlarından. Mücadelemiz ve isteğimiz arzumuz iyi ve maçı berabere bitirdiğimiz için sevinçliyim” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu bir diğer oyuncu Ali de maçı berabere bitirdikleri için sevinçli olduklarını ifade ederek, “Düşmemize rağmen maçta iki gol atarak berabere bitirdik. Sonuçta bu da bizim için sevindirici bir durum. En azından kendimize olan güveni yeniden kazandığımızı ve arkadaşlar ile bir bütün olduğumuzu görüyorum. İlerleyen haftalarda inşallah galibiyet serisine başlayıp şuan bulunduğumuz durumdan kurtulacağız” şeklinde konuştu.

ANKARASPOR CEPHESİ
Ankaraspor Yardımcı Antrenörü Cengizhan Baskın, üç puanı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “İlk yarı istediğimiz futbolu oynadık. Maçta galiptik. İkinci yarı biranda istediğimiz oyunu sergileyemedik. Goller de gelmeye başlayınca iyice demorize olduk. Üzgünüz. Önemli bir üç puan kaybettik” dedi.

Ankarasporlu oyucu Ramazan ise ikinci yarı erken gol yediklerini vurgulayarak, “İlk yarı iyi oynadık. İlk yarı pozisyonlar bulduk. Bunları da gole çevirdik. Maçta 3-1 öne geçtik. İkinci yarı biraz erken gol yedik. Devre arasında konuşmuştuk 'ilk 15 dakika gol yemeyelim, rakibin gardı düşer' diye ama tam kırılma anında gol yedik. Çok kolay puanlar vermeye başladık. Bundan sonraki maçlarda umarım telafi ederiz” diye konuştu.

Ankarasporlu futbolcu İsmail, hakemlerin kendilerine saha içinde önderlik etmeleri gerektiğini belirterek, “Bizim takım olarak, ekip olarak tabii ki hatalarımız var. Sonuçta maçta 3-1 öndeydik. Küme düşme hattındaki bir rakibe puan vermememiz lazımdı. Bizim de hatalarımız vardır. Hakemlere yüklenmek istemiyoruz ama biz futbolcular olarak bütün hakemlere güveniyoruz. Hakemlere güvenimiz sonsuz ama biz de hakemlerden lider olmalarını istiyoruz. Çünkü saha içinde onlar bizi yönetiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA