Orman Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün üzerine bu sezon oyunlar oynandığını söyledi.


Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi'nde siyah-beyazlı taraftarlarla bir araya gelen Başkan Fikret Orman, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Orman, Vodafone Arena Stadı'nın Ağustos ayında bitmesi için gayret ettiklerini dile getirdi.

“TAPELERDE ŞAHSIMLA ALAKALI SÖZLERE ÜZÜLDÜM”
Basında kendisi hakkında yer alan tapelerle ilgili sadece bir defa konuşacağını belirten Fikret Orman, “Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş'a aday olduğumuzda Beşiktaş'ın büyük gemisi su alıyordu. Her taraftan delikleri vardı. Herkes bu geminin batacağını bizim iki ayda gideceğimizi konuşuyordu. Biz bu gemiyi sürdüreceğimize inandık. Borçlar, hacizler, davalar hepsinin üstünden gelmeyi başardık. Bizim tek amacımız bu gemiyi istediğimiz limana getirmekti. Beşiktaş'ı Avrupa'da dünya kulübü yapabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Rakiplerimize saygılı olduk. Kimseyle kavga etmedik. Bilmediğimiz yol üzerinde tayfunlar, boralar oldu. Siyasetten olaylar oldu. Stadımızın yıkımı sırasında gezi olayları gelişti. Birçok olaylarla karşı karşıya geldik. Beşiktaş bizim işimiz spor kulübü olarak sporla alakalı bir kulübüz. Derdimiz kendimizi aşıyor. Kendi dertlerimizle uğraşıyoruz. Siyaset olayları bizim dışımızda gelişsin. Bu işlerin içinde camia olarak olmak istemiyoruz. Bunun haricinde bu doğrultuda gitmeye devam edeceğiz. Bu stat bitecek. En kısa sürede bunu başaracağız. Tabii ki zorluklar oldu. Camiamızın içinden de oldu. Gün gelir onları bir gün anlatırım. Tapelerde şahsımla alakalı sözlere üzüldüm. Avukatlarım maddi ve manevi davalar açıyor. Tapelerde benim arkamdan konuşan arkadaşların yüzlerini göreyim. Bir de benim yüzüme konuşsunlar onları bir göreyim. Ama biz doğru rotamızda gidiyoruz. İnönü Stadının yapımında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk günden beri bize destek oldu. Birçok bakan engellemeye çalışmasına rağmen Başbakan'ın desteği olmasa bu stadın izni alınıp, inşaatını başlayamazdık. Biz yeni stadımızı yasal olarak yapıyoruz. Projelerimizde devletin bir kuruşu yoktur. Hepsi bizim kendi paramızdır” ifadelerini kullandı.

“EN ÇOK MAĞDUR OLAN KULÜP BİZİZ”
Spor Toto Süper Lig'de hakemlerden yana sitemde bulunan Orman, “Biz şampiyonluğu hedefliyoruz da hakemler... Ben hala ligi şampiyon olarak bitireceğimize inanıyorum. Bu sene görüyorsunuz Galatasaray maçı ile üzerimize oynanmaya başladı hala devam ediyor. Bu sene en çok mağdur olan kulüp biziz. Rizespor maçında da gözüktü. Biz ne zaman bir şey yapmaya kalkışsak, dur deniliyor. Bizim maçımıza genç hakem veriliyor. Nedeni ise kokart takacakmış. Neden genç hakem bizim maça verilir, test edilir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hakem hocasını İstanbul'daki maçlarımızda görmezken, onu orada gördük. Her olayda sahası kapatılan kulüp başkanı olarak emek ve alın terimize yazık diyorum” diye konuştu.

Cezalar nedeniyle bu hafta kendi sahalarında kadın taraftarının önünde oynayacaklarını dile getiren Fikret Orman, kadın taraftarlarında kötü tezahüratlarından dolayı sahalarının yeniden kapandığı yüzünden Türkiye Futbol Federasyonu’nundan (TFF) hafta sonunda oynanacak maça seyircisiz çıkmayı talep edeceklerini söyledi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE 1. OLARAK GİDECEĞİZ"
Şampiyonlar Ligi'ndeki statü ile ilgili olarak ise Fikret Orman, “Şampiyonlar Ligi'nin özel statüsü var. 1. takım direk 2. ön eleme oynuyor. Bendeki bilgi ise 1. ve 2. takım gider şeklindeydi. UEFA'ya bir yazı yazıp sorduk. Aldığımız cevap; kimin gideceğini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bildiriyor. Fenerbahçe cezalı olduğu için ligi 2. bitiren ya da 3. bitiren de gidebilir. Biz 1. olarak gideceğimiz için öyle bir endişemiz yok” şeklinde konuştu.

“YILDIRIM DEMİRÖREN VERDİKLERİ PARAYI BAĞIŞ YAPSIN”
Siyah-beyazlı bir taraftarın "Yıldırım Demirören'den hesap soracak mısınız?" sorusuna ise Orman, “Hesap sorma konusunda en az 50-60 defa cevap verdim. Bu bir süreç ve özellikle Yıldırım Demirören konusunu iyi yönettiğini düşünüyorum. Yıldırım Demirören uzaydan gelmedi. Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri seçti ve bu süreç Beşiktaşlıların gözü önünde yapıldı. O dönemde tribünler ‘Çıldırt bizi başkan, hoplat bizi başkan’ diye inledi. Biz doğru bir yolda olduğumuza inanıyorum. Yıldırım Demirören ve ailesi Beşiktaş ile barışsın. Verdikleri parayı bağış yapsın. İyi bir Beşiktaşlı olarak bunu yapacaklarına inanıyorum. Kimseden korkum yok. Yaptıklarımı Beşiktaş menfaati için yapıyorum. Seçimde Yıldırım Demirören 2013'te beni değil rakibimi destekledi. Yaptıklarım Beşiktaş içindir. Kimseden korkum yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA