Maçın Ardından

Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçme, 2-0 kazandıkları Bursaspor maçına ilişkin, "Futbolcularım iyi mücadele etti, üç puanı hak ettik" dedi.

Seçme, maçın ardından katıldığı basın toplantısında uzun bir aranın ardından ligde galip gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Galibiyeti taraftarlara armağan eden Seçme, şöyle devam etti:
"Galip geldiğimiz için mutluyuz. Kötü bir süreçten geçiyoruz. Oyuncular bugün verdiğimiz taktiği sahada çok iyi uyguladı. Futbolcularım iyi mücadele etti, üç puanı hak ettik. Bundan sonra taraftarlarımıza önümüzdeki maçlarda üç puanları hediye edeceğiz. Kayserispor büyük bir camia. Bu yükün altından kalkacaktır. Allah'ın izniyle de kümede kalacağız."
Futbolcu Abdullah Durak ise Bursaspor galibiyetinin ligde kalma yolunda önemli olduğunu vurgulayarak, "Önümüzde 9 maç var. Bu maçlarda onurumuzu, gururumuzu ortaya koyacağız. Geride kalan haftalarda taraftarlarımıza kötü şeyler yaşattık. Hiç hak etmediğimiz mağlubiyetler aldık. Bundan sonraki süreçte hepimiz birbirimize yardımcı olup 9 maçı en iyi şekilde oynayacağız. Gerisi Allah'a kalmış" diye konuştu.

Futbolcu Mouche de önemli bir galibiyete imza attıklarını vurgulayarak, "Bu galibiyet bizi çok mutlu etti. Artık önümüzde 9 maç kaldı. Ortaya iyi mücadele koyarsak kalan haftalarda ligde kalma şansımızı zorlayacağız. Bu galibiyetle geçmiş haftalarda kaybettiğimiz güvenimizi de kazanmış olduk. Ligde kalma umudumuzu son maça kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise maçın genelinde iyi futbol ortaya koyamadıklarını söyledi.

Hem defansta hem ofansta hatalar yaptıklarına dikkati çeken Daum, "Gösterdiğimiz performans dolayısıyla özür diliyorum. Defansif anlamda büyük hatalar yaptık. Net pozisyonları gole çeviremedik. Genel olarak çok hata yaptık. Bu oynadığımız futbol ve gösterdiğimiz mücadeleyle haklı bir mağlubiyet aldık" dedi.

Galip gelemeyerek üst sıralara çıkma fırsatını kaçırdıklarını belirten Daum, "Benim için gerçekten anlaşılabilir değil. İleriye bir adım atma şansımızın olduğu zamanlarda bu şansı tepiyoruz. İnişli çıkışlı grafik çiziyoruz. Önümüzdeki günlerde futbolcularla konuşacağım ve kendi performanslarını nasıl gördüklerini soracağım. Yarından itibaren ayağa kalkarak önümüzdeki maçlara bakacağız" diye sözlerini tamamladı.
İstifa edip etmeyeceği yönündeki bir soruya Daum, "Mücadeleci bir yapım vardır. İstifa etmeyi düşünmüyorum. Kesinlikle hayır. Son saniyeye kadar mücadeleyi ortaya koyarım" yanıtını verdi.
Defans oyuncusu Civelli de mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını kaydederek, "Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık alınacak bir galibiyetle üst sıralara çıkacaktık ama başaramadık" ifadelerini kullandı.
Futbolcu Bekir Yılmaz ise Kayserispor'un kendilerinden daha iyi futbol ortaya koyduğunu vurgulayarak, "İki takımın da farklı hedefleri vardı. İki takım adına da üç puan önemliydi. Kayserispor bizden daha iyi mücadele etti. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bundan sonra seri galibiyetler alarak Bursaspor'u Avrupa hedefine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA