Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki Galatasaray maçından itibaren takımları üzerinde bir oyun oynandığını ileri sürdü.

Orman, Beykoz Belediyesi Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen halk söyleşisine katıldı.

Siyah-beyazlı takımın deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) eleştiren Fikret Orman, şöyle konuştu:
"Üzerimize oynanan oyunlar, Galatasaray maçıyla başladı.

Hala devam ediyor. Şu andaki futbol liginde en mağdur kulüp pozisyonundayız. Haklı olmak da mağdur olmak da istemiyoruz. Hakkımızın teslim edilip, bu işlere 'dur' denilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne zaman bir şey yapmaya kalksak, başımıza bir şey geliyor. O gün genç bir hakemin ne işi vardı da Çaykur Rizespor maçına verildi.

Onun test edilmesi neden Rizespor maçı seçildi de İstanbul'da bizim taraftarımızın önünde olmadı? Ben hakem hocası ve TFF'yi eğiten Jaap Uilenberg'i hiçbir yerde görmezken, Rize'de ne işi vardı? Bunların hepsi soru işareti. Zorluk içinde, stadı olmadığı halde taraftarıyla bütünleşmeye çalışan, her olayda sahası kapatılan bir kulübün başkanı olarak, emeğe, alın terine, uğraşa 'yazık' diyorum."

- "Hakemler ve MHK de beni bağırttırmak için gayret ediyor"

Beşiktaş'ın, Çaykur Rizespor maçında hakemler tarafından "lime lime doğrandığını" öne süren Orman, bağırmayı çok iyi yapmasına rağmen, sonuç getirmediği için bu yola başvurmadığını aktardı.
Fikret Orman, Karadenizli olduğu için çabuk sinirlendiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bazen kendimden çok korkarım. Sinir katsayım biraz hızlı artar. Tipik bir Karadenizliyim. Bağırmayı, çağırmayı çok iyi yaparım. Ama bunun bir sonuç getireceğini düşünmüyorum. Biz bu yolda devam etmeye gayret ediyoruz. Hakemler ve MHK de beni bağırttırmak için gayret ediyor. Benim de sabrımın bir sonu var. Allah daha çok sabır versin diye çok dua ediyorum. İçinizdeki siniri ve haksızlığı en az sizin kadar ben de hissediyorum. Ben de aynı duyguları yaşıyorum. Rizespor maçından sonra 'tapelerle alakalı üzgün müsünüz?' diye soruluyordu ama ben aslında maçın sonucuna üzülmüştüm. Çünkü Beşiktaş, Rize'de lime lime doğrandı."

- "Akhisar Belediyespor maçını seyircisiz oynamayı düşünüyoruz"

Fikret Orman, cezalı oldukları için sadece kadın ve 12 yaş altı çocukların statta izleyebileceği ligin 26. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçına, seyirci almamayı düşündüklerini söyledi.

TFF'nin davet ettiği kadın taraftarların küfür etmesiyle kendilerinin zarar gördüğünü dile getiren Orman, şöyle devam etti:
"Yeni çıkan talimatla bayan seyirciler, TFF'nin davetlisi olarak geliyor. Onların küfür edilmesiyle sahamız tekrar kapatılıyor. Bayan seyircilerin tekrar küfür etmesiyle, bu kez sezon sonuna kadar sahamız kapatılıyor. Daveti yapan Beşiktaş Kulübü değil, TFF. Bundan zarar gören ise biziz. Sonucunda oradaki olayda bizim hakimiyetimiz yok. Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Belki hafta sonu yapacağımız maçı, seyircisiz oynayacağız. Her geçen gün, hem maddi hem de manevi olarak bu işten zarar görüyoruz."

- Fernandes ve Almeida konusu

Fikret Orman, sezon sonunda sözleşmesi bitecek Portekizli futbolcular Manuel Fernandes ile Hugo Almeida'nın, Beşiktaş'ın vazgeçilmezleri olmadığını söyledi.

Fernandes ile ilgili tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını anlatan Orman, şöyle konuştu:
"Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncu, bir tek Beşiktaş Kulübü'nde yok. Ezeli rakiplerimizin hepsinde, sözleşmesi biten oyuncular var. Bunlar konuşulmuyor ama bizde dönüp dolaşıp Fernandes ve Almeida konusu gündeme geliyor. Bunlar Beşiktaş'ın olmazsa olmazları değiller. Bunlar, Beşiktaş'ta oynadığı sürece bizim için değerli. Bir olayı buraya kilitlenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Fernandes ile alakalı camia başkanı olarak tavrımızı net koyduk. Oyuncular bizim için çok önemli değildir. Bizim için önemli olan Beşiktaş'ın armasının asaletidir. O asalet ve duruş içinde olduğu sürece, her oyuncumuza iyi yaklaşıyoruz."
Orman'a yöneltilen "En yararlı transferiniz kim?" sorusundan sonra salondan "Tolga" sesleri yükselirken, siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Beşiktaş formasını giyen bütün çocuklar, bana bir santimetre uzak ya da yakın değil. Burada bir isim zikrettiğim zaman, ayrımcılığa girer. Hepsini aynı seviyorum" yanıtını verdi.

- "Taraftarımın çoğu daha agresif olmam yönünde istekte bulunuyor"

Bir Fenerbahçeli taraftarın, "Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Oğlum da Fenerbahçe taraftarı. Biz formamızı giyerek, takımınızı seyretmeye gelemiyoruz. Sizin sahanıza gelemiyoruz. Bu ne zaman bitecek?" şeklindeki sorusu üzerine, Orman, "Bu Türk sporunun problemi. Biz medeni bir taraftar kitlesine sahibiz. Bunu çok iyi uygulamaya devam ediyoruz. Aynı nezaketi karşı kulüplerden de bekliyoruz. Nezaketsiz insanlar ayıklandığı zaman, bu durumun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Taraftarımın çoğu daha agresif olmam yönünde istekte bulunuyor. Biz iki penaltı ile karşı karşıya kalıyoruz, siz iki penaltı atıyorsunuz. Bu laflara girmemeye gayret ediyorum. Gayret ettiğim zaman, camiamız tarafından pısırık bulunuyoruz. İnşallah Türk sporunda nezaket olduğu bir dönem başlar" ifadelerini kullandı.

- "Maddi ve manevi davalar açacağım"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sosyal medyada yer alan ve isminin geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili soruları da yanıtladı. Orman, konuyla ilgili hukuksal çalışma yapacaklarını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün kötü bir döneminde başkanlığa aday olduğunu dile getiren Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş Kulübü'ne aday olduğumuzda büyük Beşiktaş gemisi su alıyordu. Her tarafından delikleri vardı. Bu geminin batacağını, bizim de içinde olacağımız konuşuluyordu. Beşiktaş'a inanarak, bu işi yapmak için yola çıktık. Bu gemiyi yüzdüreceğimize inandık. Tek amacımız, bu gemiyi istediğimiz limana götürmekti. Bu aşamada çok polemiğe girmedik. Bu sırada bildiğimiz dalgalar olurken, bilmediğimiz tayfunlar ve boralar oldu. Bunların içinde siyasi olaylar da vardı. Biz, 'Beşiktaş, bir spor kulübü. Derdimiz kendimizi aşıyor. Kendi işimizi çözmeye çalışıyoruz. Biz bu işlerin içerisinde olmak istemiyoruz' dedik. Bizim görevimiz, Beşiktaş'ın menfaatlerini korumaktır. Şahsi egolarımız, işimize yapacağımız ihanet olur. Şahsımla alakalı söylenen sözlere çok üzüldüm. Bunlarla ilgili maddi ve manevi davalar açacağım. Avukatlarım uğraşıyorlar. Bir de bunları konuşan yürekli arkadaşları da görmem lazım. Benim suratıma konuşsunlar."

- "Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük"

Fikret Orman, yeni statları Vodafone Arena'nın yapımında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ciddi katkıları olduğunu vurgulayarak, "Bu stadın yapılması aşamasında, Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük. Onun desteği olmasaydı, bu süreç mümkün değildi. Bu işin karşısında bakanlar duruyordu. Bakanlar bu işin olmaması için mücadele etti. Herkes Ertuğrul (Günay) Bey'in bunun karşısında olduğunu düşünüyordu. Başka bakanlar da karşısındaydı. Spordan sorumlu bakanla ilgili o kadar çok olay yaşadım ki... Biz Başbakanımızdan hep destek gördük. Bu stadın izni alındıysa, sayın Başbakanın çok iyiliğini gördük" diye konuştu.

Yeni stadı yasal izinler çerçevesinde yaptıklarını anlatan Orman, şunları kaydetti:
"Oraya yapmış olduğumuz stat, yasal izinlerle yaptığımız bir yerdir. Aldığımız izinlerin haricinde, ruhsat harçları dahil olmak üzere devletin bir kuruşu yoktur. Bu stadı Türk gençliğine ve Türk sporuna bir tesis olarak yapıyoruz. Bu süreç içinde bunu yaptık. Bu takdir edilmesi gerekli olan bir şey. Beşiktaş'ın iç siyaseti var. Biz bu stadı bitirince, tarihe geçecekmişiz. Siz bitirseydiniz de tarihe siz geçseydiniz. Bunlarla karşı karşıya kaldık. Bunları yapanlar maalesef Beşiktaşlıydı. Beni en çok rahatsız eden yer burası olmuştur."
Siyah-beyazlı kulübün başkanı, Vodafone Arena inşaatının 30 Ağustos'ta biteceğini dile getirerek, "Bu stadı Allah'ın izniyle 30 Ağustos'a yetiştireceğiz. Nisan sonunda kapalı tribünün olduğu yer bitecek. Mayıs sonunda eski açık tarafının kaba inşaatı bitecek. Haziran sonunda da yeni açık tarafının kaba inşaatı bitmiş olur. Temmuz'un 10'u gibi çim sahayı sermeye başlayacağız. İnşallah 30 Ağustos'a yetişecek" ifadelerini kullandı.

- "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratı

Söyleşiye katılan Beykozlular, TFF Başkanı ve eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi.
Başkan Orman, söyleşinin sunucusunun, "Bu sezon şampiyonluk hedefiniz var" şeklindeki ifadesi üzerine "Biz hedefliyoruz da hakemler hedeflemiyor" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine salondan "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratları yükseldi.
Söyleşiyi Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de takip etti.

Kaynak: AA