Aydın Bisiklet Yol Yarışları Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan, 14-16 Mart tarihleri arasında yapılan ‘Aydın Bisiklet Yol Yarışları’ sona erdi.


Birinci gün 4 kategoride gerçekleşen, 20 ilden 255 sporcunun katıldığı Aydın Yol Yarışları 14 Mart Cuma günü saat 09:00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın tarafından start verilerek başlatıldı.

Söz konusu yarışmanın 112 kilometre uzunluğu olan parkurunda büyük erkekler kategorisinde 51 sporcu katıldı.

Aydın Göz Hastanesi önünden verilen start, Adnan Menderes Çine Barajı Seyir Tepesi Kavşağından dönülerek Aydın Tansaş Otoparkında son buldu.

14 Mart Cuma günü yapılan, 73 kilometre uzunluğu olan parkura genç erkekler kategorisinde 62 sporcu katıldı.

Aydın Göz Hastanesi önünden verilen start, Çine Devlet Hastanesi kavşağında dönülerek Aydın Tansaş Otoparkında son buldu.

Yarışların ikinci günü olan 15 Mart Cumartesi günü ise, 46 kilometre uzunluğu olan parkura Yıldız Erkekler A kategorisinde 72 sporcu katıldı.

Aydın Göz Hastanesi önünden verilen start, Dorumlar kavşağından dönülerek Aydın Tansaş Otoparkında son buldu.

15 Mart Cumartesi günü yapılan, 32 kilometre uzunluğu olan parkura Yıldız Erkekler B kategorisinde 70 sporcu katıldı.

Aydın Göz Hastanesi önünden verilen start, Ediz Restoran kavşağından dönülerek Aydın Tansaş Otoparkında son buldu.

Yarışların üçüncü günü olan 16 Mart Pazar günü şehir içinde yapılan kriteryum yarışlarına büyük erkekler, genç erkekler, yıldız erkekler A ve yıldız erkekler B kategorilerinden sporcular katıldı.

Yarışlar Sporcu Eğitim Merkezi önünde başlayıp Malazgirt Meydanından dönülerek tekrar Sporcu Eğitim Merkezi önünde son buldu. Büyük erkekler kategorisi 39 bin 750 metre uzunluğu olan parkuru 15 turda, genç erkekler kategorisi 34 bin 450 metre uzunluğu olan parkuru 13 turda, yıldız erkekler A kategorisi 26 bin 500 metre olan parkuru 10 turda ve yıldız erkekler B kategorisi 21 bin 200 metre olan parkuru 8 turda tamamladı. Üç gün süren ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışlara ilgi bir hayli fazla olurken parkurun bir tur uzunluğu 2 bin 650 metre olduğu açıklandı. Özellikle pazar günü il merkezinde yapılan kriteryum yarışlarına halkın katılımı ve çoşkusu görülmeye değerdi. Aydın’da ilk defa yapılan böyle bir faaliyetin geleneksel bir yarışmaya dönüşmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın Türkiye Bisiklet Federasyonundan onay aldı.

Aydın Yol Yarışlarının sonuçları ise şu şekilde oluştu; Büyük Erkekler Kategorisi Ferdi Klasmanda; birinci Torku Şeker Spordan Ahmet Örken, ikinci Torku Şeker Spordan Miraç Kal, üçüncü Torku Şeker Spordan Ahmet Akbilek oldu. Genel Takım Klasmanında birinci takım Torku Şeker Spor, ikinci takım Kocaeli Brisa Spor oldu.

Genç Erkekler Kategorisi Ferdi Klasmanda birinci Torku Şeker Spordan Alihan Demirbağ, ikinci Torku Şeker Spordan Enes Talha Ay, üçüncü Torku Şeker Spor Celalettin Kal oldu. Genel Takım Klasmanında, birinci takım Torku Şeker Spor, ikinci takım Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, üçüncü takım Kocaeli Brisa Spor oldu.

Yıldız Erkekler A Kategorisi Ferdi Klasmanda, birinci Torku Şeker Spordan Batuhan Özgür, ikinci Kapadokya Bisiklet Spor Kulübü’nden Oğuzhan Tiryaki, üçüncü ise Kocaeli Brisa Spordan Onur Turgut oldu. Genel Takım Klasmanında birinci takım Konya Selçuklu Belediye Spor, ikinci takım Antalya İl Özel İdare Spor, üçüncü takım ise Kapadokya Bisiklet Spor Kulübü oldu.

Yıldız Erkekler B Kategorisi Ferdi Klasmanda, birinci Çatalhüyük Çumra Belediye Spordan Mustafa Kestek, ikinci Çatalhüyük Çumra Belediye Spordan Muhammed Selçuk, üçüncü ise Kocaeli Bisiklet ve Doğa Spor Kulübü Furkan Akgüneş oldu. Genel Takım Klasmanında ise birinci takım Çatalhüyük Çumra Belediye Spor, ikinci takım Konya Selçuklu Belediye Spor, üçüncü takım ise Kütahya Gençlik Merkezi oldu.

Dereceye giren takımların kupalarını ve sporcuların madalyalarını İzmir Çiğili Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer, Spor Şube Müdürü Cemal Kahriman, Trafik Emniyet Amiri Ömer Gündüzlü, Bisiklet İl Temsilcisi Baki Aktaş ve Yarış Direktörü Bayram Kurşunel tarafından verildi.

Kaynak: İHA