Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, Play-Off grubunda ilk mağlubiyetini aldı.

Takımdan yapılan yazılı açıklamada, Edirnespor'un, Play - Off F grubunda ilk yarının son maçında deplasmanda karşılaştığı İçel Üniversitesi'ne 69-62 yenilerek gruptaki ilk mağlubiyetini aldığı belirtildi.
Maçın ilk yarısını da 32-27 mağlup kapayan Edirnespor'da Mercedes Walker maçı 27 sayı 19 ribaunt ile double double yaparak tamamladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Çift haneli sayılara ulaşan bir diğer oyuncu ise 10 sayı ile Pelin Küccük oldu. Elindeki sakatlığı devam eden Seda Güçlü kadroda yer almazken, sakatlığı tam iyileşmeyen Meriç Banu Yenal da kadroda yer almasına karşın maçta hiç süre almadı. Mercedes Walker 38, Gamze Türkoğlu 36, Oya Salter 33 ve Pelin Küccük 30 dakika oyunda kaldılar. Edirnespor, özellikle maçın ikinci yarısında Olena Staschuk'u durdurmakta zorlanınca rakibini yakalamasına rağmen öne geçme fırsatlarını kullanamadı. Maça istediği gibi başlayamayan Edirne temsilcisi ilk periyotu 23-15 geride kapadıktan sonra ikinci periyotta önce rakibini durdurdu sonra da yaptığı sayılarla bu periyotu 12-9 önde tamamladı ve ilk yarı 5 sayı üstünlükle İçel Üniversitesi galibiyetiyle sona erdi."
Açıklamada, takımın heyecanını kaybetmeden mücadeleye devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA