Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 30. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Adanaspor ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, maçın ilk yarısı konsantre olamadıklarını belirterek, “Aslında maçtan önceki skorlar yani bizi ilgilendiren skorların istediğimiz gibi bitmesi neticesinde bugün burada 'kazanamıyorsanız da kaybetmeyin' felsefesi geçerliydi. İyi bir rakiple oynadık. İlk devre istediğimizi yapmasak da mücadele ve savunma anlamında doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. Çok rakibe de pozisyon vermedik. İkinci devre oyunu biraz daha kontrol etmek isterken maalesef hiç beklemediğimiz bir penaltıyla yenik duruma düştük. Sonra erken oyuncu değişikliğine gitme durumunda kaldık. Çünkü biz maalesef Uche ve Ergini oynatmayı hedeflemiyorduk. Çünkü birinin sakatlığı henüz geçmemişti. Diğerinin de maç sabahı hastalanması neticesinde böyle bir değişikliğe gittik. Görev verdiğim kardeşlerimle yeterince oyunu tutup sonrasında riske etmeyi hedeflemiştik. Son 35 dakikada bitiş oynadılar” dedi.

Adansporlu oyuncu Fatih maçın son dakikaları daha iyi olduklarını belirterek, “Bizim için bu gün maçı değerlendirecek çok fazla bir şey yok. İçinde bulunduğumuz stres itibariyle bazı maçlara çok iyi başlayamıyoruz. Bugün de oyunun 65. dakikalık bölümünde biraz pasif biraz konsantresi düşük bir görüntü sergiledik. Gol yedikten sonra ve birkaç oyuncu değiştirdikten sonra hareketliliğimizi artırdık. Maçın son 35 dakikalık bölümünde 1-0’lık maçı 2-1'e çevirebilirdik. Biz deplasmanda alınan puanı puan olarak kabul ediyoruz. Evimize mutlu dönüyoruz” diye konuştu.

Adanasporlu futbolcu Sami beraberliğin çok iyi olduğunu ifade ederek, “Rakip takımlarımızın kaybettiği bu haftada beraberlik bizim için iyi bir sonuç. Maça pek iyi başlamadık ama maçta mücadele sonrası beraberlik sağladık. Önümüzdeki maçta inşallah kazanırız biraz daha üst sıralara tırmanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ederim. Beraberlik bizim için şuan taktir edici bir sonuç” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu, maçta mücadelenin çok fazla olduğunu belirterek, “Genelde iyi bir maçtı. İyi mücadele oldu. Defansta hata yapmamak için iki takımda direndi. Pozisyon vermemeye çalıştılar. Genelde böyle maçlar 6 puanlık bir maçlar. Maçta golü bulunca biraz direnç düştü. Zaten orta sahada eksiklerimiz var. Sakat arkadaşlarımız var. İnşallah onlar iyileşirse ileride daha iyi olur bu takım” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Onur, “Bizim net saya bileceğimiz pozisyonumuz yoktu. Bugün de iki takımda var olma savaşı verdi. Arkadaşlarımın mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki haftalarda zorlu periyota gidiyoruz. Bu iki haftada kazasız belasız puanlarla listedeki var olma savaşını devam ettiririz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Mustafa ise, “1-1’lik skor bizi açıkçası üzdü. Böyle bir skor beklemiyorduk. Alttaki takımların kayıp etmesiyle 3 puanın önemi bizim için daha çok artmıştı. 1-1’lik skor üzgünüz önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA