Gaziantep, Basketbolda Da İddialı

Gaziantepspor markasıyla uzun yıllar futbolda adını duyuran Gaziantep, Royal Halı Gaziantep takımıyla basketbolda da hem Türkiye'de hem Avrupa'da adından söz ettiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor basketbol şubesi olarak 2007-2008 sezonunda kurularak Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep, 2012-2013 sezonunda Beko Basketbol Ligine yükseldi. Yapılan isim değişikliğinin ardından atılımlarını sürdüren Royal Halı Gaziantep, bu sezon hem ligde hem de FIBA EuroChallenge Kupası'nda mücadele ediyor.
İlk kez katıldığı EuroChallenge Kupası'nda 1. turu lider, 2. turu ise namağlup tamamlayarak çeyrek finale yükselen Royal Halı Gaziantep, Belarus temsilcisi Tsmoki Minsk'i de çeyrek finalde geçerek 4'lü finallere kalmayı başardı.
Beko Basketbol Ligi'nde 21 maçta aldığı 9 galibiyetle 30 puan toplayan Royal Halı Gaziantep, 11. sırada bulunuyor. Gaziantep temsilcisi bugün deplasmanda alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İçel Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacak.
- Doğru hamleler başarıyı getirdi
Kulüp başkanı Metin Uzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu, antrenör ve oyuncular olarak ciddi anlamda bütünleşmelerinin başarıyı getirdiğini söyledi.

Sezona farklı bir hocayla başladıklarını, ancak alınan kötü sonuçlar üzerine değişiklik yaptıklarını anımsatan Uzer, "Hoca ve oyuncu tercihlerinde doğru planlamalar yaptık. Başarılı olmamızdaki en büyük katkılardan birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Olumsuz, sıkıntılı durumlarda yönetim olarak olayları iyi analiz ettiğimizi ve müdahaleyi doğru zamanda yaptığımızı söyleyebilirim. Doğru hamleler yaptığımız için başarı geldi" dedi.

FIBA EuroChallenge Kupası'nda dörtlü finallere kalmaktan dolayı da büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Uzer, şöyle konuştu:
"Böyle bir başarıyı Gaziantep'e ve Türkiye'ye yaşattığımız için çok mutluyuz. Takımda moral ve motivasyon üst seviyede. İki maç sonra kupayı Gaziantep'e getirmek istiyoruz. Camia olarak bu hedefe odaklandık. Kentteki basketbol algısında artış görülüyor. Takımın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah 2-3 yıl içerisinde çok daha kaliteli, zirveye oynayan bir kulüp haline geleceğiz."
Desteklerinden dolayı taraftara da teşekkür eden Uzer, "Çeyrek finalde taraftarın desteğiyle giden maçı geri çevirdik. Taraftarımızdan lig maçlarında da aynı desteği bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA