Atıcılık Bahar Kupası Havalı Silahlar ve Trap Skeet Müsabakaları Sona Erdi

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen "Atıcılık Bahar Kupası Havalı Silahlar ve Trap Skeet" müsabakaları sona erdi.

Havalı tabanca ve havalı tüfek 10 metre atışlarında, yıldız bayanlar ferdi tüfek müsabakalarında Manisa GHSİM'den Şevval Sakın birinci oldu. Genç bayanlar ferdi tüfek kategorisinde ise Gümüşhane GHSİM'den Şeymanur Koca birincilik elde etti.
Genç bayanlar tüfek takımında Ankara TSK Spor Gücü birinci olurken, aynı zamanda Türkiye rekoru da kırdı.
Büyük bayanlar ferdi tüfekte Ankara TSK Spor Gücü'nden Zeynep Yıldız birincilik elde etti. Büyük bayanlar tüfek takımında Ankara TSK Spor Gücü, Türkiye rekoru kırarak ilk sırada yer aldı.
Trap skeet müsabakalarında ise büyük erkeklerde Bolu Belediye Spor'dan Aytaç Maç birincilik kürsüsüne çıktı. Genç erkeklerde Konya Bilgin Atıcılık Spor'dan Salih Hafız, veteranlarda İzmir Atıcılık İhtisas Spor'dan Sezgin Türksayar, büyük bayanlarda Bolu Belediye Spor'dan Çiğdem Özyaman Özenir, genç bayanlarda ise Konya Bilgin Atıcılık Spor'dan Nur Banu Özpak birinci oldu.
Dereceye giren sporculara, madalyaları törenle verildi.

Atıcılık Federasyonu İçel İl Temsilcisi Ergün Aydoğan, yaptığı açıklamada, turnuvada havalı tabanca ve tüfek dalında dereceye giren sporcuların, 27 Mart'ta Amerika'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'na katılacağını söyledi.

Federasyonun gençlere yönelik çalışmalarının devam edeceğini anlatan Aydoğan, bahar kupasında özellikle yıldız ve genç sporcuların performanslarını göre şans elde ettiklerini belirterek, "Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'ye kazandırılan atış poligonu, dünyanın sayılı tesislerinden birisi. Tüm hedefimiz bu tesis sayesinde gelecek vadeden ve ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesidir. Bu kupa sayesinde gençlerimizle ilgili ümitlerimizin boşa çıkmayacağını gördük" diye konuştu.

Kaynak: AA