Çaykur Rizespor - Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor kendi evinde Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, çok iyi oynamadıkları bir maçtan bir puan aldıklarını söyleyerek, “Alınan bir puandan dolayı mutluyum” dedi.

Bir hafta aradan sonra ligin zirve mücadelesi veren diğer bir takıma karşı mücadele ettiklerini söyleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, “Evimizde geçen maçımızı Galatasaray ile yapmıştık. İkinci büyük bir takıma karşı bugün oynadık. Puanlar almak için sahadaydık ama bir puan alabildik. Oyundan memnun değilim. Çok geri yaslandık. Takımım daha cesaretli olmalıydı. Çok iyi oynamadığımız bir maçtan bir puan aldığımız için mutluyum. Beşiktaş takımı ligin en agresif takımı. Güçlü bir takımdan bir puan aldık. Bizden daha iyilerdi. Pas yapamadık. 2-1’den sonra geri yaslandık. Bunların üzerinde duracağız. Dokuz haftamız var. Alt tarafta bir karışıklık var. Biz buradan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Maç oynanırken Bilic ile bir diyaloğum oldu. Hakeme sürekli itiraz ediyordu. Ben de hakeme itirazımdan sonra göz göze geldik. İtiraz ettiğini söylüyorum sandı. Yanlış anladıysa kusura bakmasın. Oyuna sonradan aldığımız Lualua, henüz tam hazır değil. Bu oyuncu bize gelecek maçlarda gerekli. O yüzden tam iyileşene kadar onu riske atmayacağız” diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu oyuncu Oboabona ise, "Bu maçtan galip ayrılabilirdik. Ama olmadı, bir puan için sevinçliyiz" dedi.

Çaykur Rizesporlu bir diğer oyuncu Ali Adnan da kazanmak istediklerini ama 1 puanla döndüklerinden de mutlu olduklarını ifade etti.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Verilen penaltılar konusunda konuşmayacağını kaydeden Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Oyuncularımın performansından memnunum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bir puandan fazlasını hak etmiştik. Ama olmadı. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Bu yarışa devam ettiğimiz sürece karşılaşmaları maç maç düşüneceğiz. Her geçen hafta daha iyi oynuyoruz. Maçlara sıkı çalışarak hazırlanıyoruz. Oyunumuzu her maç geliştiriyoruz. Bu akşam için sadece skordan memnun değilim. Oyuna iyi başladık. Tamamen üstündük. İkinci yarıda rakip hiçbir şey yapmadı. Verilmeyen golümüz var. Her şeyi denedik. İki gol atan Mustafa ile maç öncesi görüştüm. Gol sıkıntısı olmadığını ve iyi oyuncu olduğunu söyledim. Bu akşam hem iyi oynadı, hem de iki gol attı. Takımın genelinde mücadeleden memnunum” diye konuştu.

Beşiktaşlı oyuncu Franco ise maç sonu yaptığı değerlendirmede, “Rize iyi bir takım, iyi bir takıma karşı oynadık. Maça iyi başladık, golü de bulduk. İki penaltı ile oyun düzenimiz bozuldu. İkinci yarıya da iyi başladık. Yine golü bulduk ama üçüncü gol gelmedi. Bir puana razı olduk” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Motta, maçı şöyle değerlendirdi:
“Maç çok hızlı bir karşılaşma oldu. İlk golü biz bulduk. İki penaltı kazandı rakibimiz. Bir penaltı çok tartışmalıydı. Bütün arkadaşlarım penaltı olmadığını söyledi.

Biz ikinci yarıda beraberliği yakaladık, ama galibiyet golünü bulamadık.”

Kaynak: İHA