Kardemir Karabükspor - Galatasaray Maçının Ardından

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta açılış maçında sahasında konuk ettiği Galatasaray ile golsüz berabere kaldı.

Karabükspor bu sonuçla puanını 35’e, Galatasaray ise 49’a yükseltti.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray karşısında alınan bir puanın kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Kafkas, yapmak istediklerini yaptıklarını belirterek, “Telles’in çıkışları ve Burak’ın koşuları, Drogba’ya atılan toplarla Musa ile ikili sıkıştırma yaptık. Bunda 90 dakikanın büyük bir bölümünde başarılı olduk. Final paslarını veremedik ve hızlı hücuma biraz etkili çıkabilseydik sonuç bizim lehimize dönebilirdi. Galatasaray gibi çok etkili bir takımdan alınan bir puan bizim için oldukça önemli. Oyun felsefemizdeki anlayışlarımızdan biri toplu savunma ve toplu hücum. Özellikle birimler arası ve oyuncular arası mesafeyi iyi korumaya çalıştık. Daha iyi olabilirdi. Bugün Galatasaray takımı karşısında oyuncularımın motivesi daha da iyi oldu. İyi bir oyun ortaya koydular. Biraz daha üst taraflara gitmek istiyoruz. Son 2 maçımızın hakkı bu yenilgiler olmayabilirdi. 9 önemli maçımız var. Avantajımız devam ediyor. İçerideki maçları kazanırsak çok iyi yerlere doğru gideriz” dedi.

Karabüksporlu oyuncu Laris Mabiala ise, karşılaşmadan kazanan taraf olarak ayrılabileceklerini ifade ederek, "Galatasaray’ın yarı alanında etkili olamadık. Hakem de buna yardımcı olmadı. Genelde Galatasaray’dan yana taraflı görüntü gösterdi” diye konuştu.

Murat ise, iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, “İkinci yarı son paslara biraz daha dikkat etseydik maçı kazanabilirdik. İngiltere liginde maçların çok temposunda oynanmasına hakemler yardımcı oluyor. Birazcık takdir haklarını çok basit faullerden yana kullandı. Bu yapılmaması gereken bir şey. Maçın temposunun arttırılması biraz daha dikkatli olsa daha zevkli ve git gelli bir maç olurdu” şeklinde konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ
Deplasmanda bir şeyleri değiştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Ne yazık ki gol atma sorunlarını bugün de yaşadık. Deplasmanda onun için mutlaka bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Hak ettiğimiz bir maçtı. Kazanmamız gerekiyordu. Yakaladığımız şansları kullanmamız gerekiyordu. Yeteri kadar agresif değildik ama gereksiz puan kayıpları devam etti. Maçtan önce böyle zor bir maç olacağını biliyorduk. İyi bir hocaları ve futbolcuları var. Zor bir maç olacağını bildiğimizden girdiğimiz pozisyonları maalesef değerlendiremedik. İstanbul’daki maçta da bize baya sıkıntı yaşatmışlardı. Bizi zorlayacaklarını biliyorduk” dedi.

Galatasaraylı oyuncu Yekta ise, deplasmanda sıkıntılarının sürdüğünü kaydederek, "Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve puan kayıpları ile geri dönüyoruz. Önümüzdeki maçlarda bunları daha dikkatli bir şekilde değerlendirip şampiyonluk yarışına devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA