Kötü haber!

Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant sezonu kapattı! Tecrübeli yıldız, dizindeki sakatlık nedeniyle sezonun kalan bölümünde forma giyemeyecek.

Los Angeles Lakers, dizindeki sakatlık yüzünden sahalardan uzak kalan oyuncusu Kobe Bryant'ın sezonu kapattığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, takım doktoru Gary Vitti, sol aşil tendonundan yaşadığı sakatlığın ardından 8 ay sonra parkelere dönen, ancak 6 maç forma giydikten sonra 18 Aralık'ta sol dizindeki tibial kemiğinde çatlak tespit edilen ve 1,5 ay basketboldan uzak kalacağı söylenen Bryant'ın dizine hala yük bindiremediğini belirtti.

Vitti, 16 kez all-star seçilen yıldız basketbolcunun dönüşünün açıkça geciktiğini, ancak yeniden sağlıklı olarak parkeye dönmesi için önünde 7 ay gibi uzun bir süre olduğunu bildirerek, "İyileşmek, rehabilitasyon ve hazırlıklar için Kobe'nin fazlasıyla vakti var. Gelecek sezona, sağlığına yüzde 100 kavuşmuş halde başlaması için sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2013-2014 sezonunu kendisi açısından "moral bozucu ve hayal kırıklığı" olarak niteleyen 35 yaşındaki Bryant, düzenlediği basın toplantısında, "Şu an iyi hissediyorum. Oynayamamam hayal kırıklığı ama gerçekçi olmalı ve bu düzlemde ilerlemelisiniz. Şimdi önümde 7 aylık bir hazırlık programı var. Oyunumun zirvesinde sahaya döneceğimi söylemek istemiyorum. Çünkü bu, yaşlı bir oyuncunun başaramayacağı türde bir şey ve herkes delirdiğimi düşünecek ama olacak şey, bu" ifadeleriyle iddialı konuştu.

Bu sezon oynadığı 64 maçın 22'sinde galip gelebilen ve son 38 maçının 29'unu kaybeden Lakers, 15 takımın bulunduğu Batı Konferansı'nın 14. sırasında yer alıyor.

BRYANT'IN KARİYERİNDE EN AZ MAÇA ÇIKTIĞI SEZON

Bryant böylece 2013-2014 sezonunu sadece 6 maçla noktaladı. Bryant'ın 8 ay süren aşil tendonu sakatlığından sonra yalnızca 6 karşılaşmaya çıktığı 2013-2014 sezonu, 18 yıllık kariyerinde en az maç oynadığı sezon olarak kayıtlara geçti. All-star gardın bundan önce en az maçta forma giydiği yıl, 50 karşılaşmayla 1998-1999 sezonuydu.

Oynadığı 6 karşılaşmada, 13,8 sayı, 6,3 asist ve 4,3 ribaunt ortalamalarını tutturan 35 yaşındaki oyuncu ayrıca çaylak sezonu olan 1996-1997'dan bu yana en düşük sayı ortalamasında kaldı. Bryant, 18 yaşındayken adım attığı NBA sahnesindeki ilk yılında maç başına 7,6 sayı üretmiş, ikinci yılında ise 15,4 sayı ortalamasıyla oynamıştı.