Torku Konyaspor Taraftarlarından Hakem Kararlarına Tepki

Torku Konyaspor taraftarları kulüp binası önünde toplanarak sezon başından bu yana yaşadıklarını iddia ettikleri hakem hatalarını protesto etti.


Kulüp binası önündeki Zafer Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 100 yeşil-beyazlı taraftar ellerinde hazırladıkları pankartlarla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) tepki gösterdi.

Taraftarlar adına açıklama yapan Nalçacılılar Derneği Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, “Sezona küme düşmeme mücadelesi veren bir takım olarak başlayan sevdamız Konyaspor, geride kalan 24 haftanın sonunda beklenen performansı sahaya yansıttı ancak çok daha rahat bir konumda bulunabilecekken yaşadığı onlarca hakem hataları nedeniyle ne yazık ki hala o tehlike çemberinin dışına kendini atamadı. Bugüne kadar oynanan 24 karşılaşmanın 8’inde sahadan 3 puanla ayrılan Konyaspor, 4 karşılaşmada da rakipleriyle yenişemedi. Kaybedilen 12 mücadelenin de genelinde ortaya konan oyun bizleri mutlu etti. Konyasporlu futbolcu kardeşlerimiz bundan sonraki haftalarda da bu onurlu mücadelesine devam edecek ve kazanacağı puanlarla gelecek sene yepyeni stadında daha başka hedeflere oynayacak bir takım olacaktır. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Hoşgörüyü kendine hedef seçen ve bu hareketle, bu zamana kadar efendiliğini koruyan bir yönetim kadromuz var. Ancak sahadaki görevi sadece oynanan müsabakayı hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde idare etmek olan birkaç kişi tarafından haftalardır hakkı gasp edilen bir Konyaspor var” dedi.

Yaşanan hakem hatalarına “Artık Yeter” diyen Kırnaz, “En son penaltısını ligin 1. haftasında oynadığı Fenerbahçe mücadelesinde kazanan Konyaspor’un bu karşılaşmadan sonra oynanan 23 mücadelede en az 5 kez penaltı kazanacak pozisyonu olmasına rağmen bir kez bile penaltı kullanmadığını da belirtmek isteriz. Verilmeyen penaltılar, aleyhimize verilen haksız penaltılar, ofsayttan yenen goller. Artık sabrımız kalmadı. Konyaspor camiası olarak kimseden medet ummadık, ummayacağız da. Ancak yapılan bu katliama birilerinin dur demesi gerektiğini de vurgulamak durumundayız. Herkes başka başka hesaplar içinde olabilir ama bizim hesabımız sade ve sadece sahada alnımızın teriyle maçlarımızı kazanmak ve bizi destekleyen binlerce insanın başını öne eğdirecek bir davranış içinde bulunmadan bu mücadelemizi bize en yakışır şekilde devam ettirerek, bundan sonraki süreçte her zamankinden daha fazla takımımızın yanında olacağız” diye konuştu.

Haksızlıkların devam etmesinin taraftarları öfkeli hale getirdiğini kaydeden Kırnaz, “Bir tane bile ceza almamış Konyaspor seyircisini daha etkili ve öfkeli hale getiriyor. Dolayısıyla biz bu tarz bir oluşum içerisine girmek istemiyoruz. Gerek TFF, gerek MHK bu iki kuruldan ricamız; biz iade istemiyoruz. Biz herkesin ortadan oynadığı, hakemlerin ortadan çaldığı ve kafada tilkilerin dolanmadığı bir lig istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kırnaz, hakem hataları neticesinde kaybettikleri maçları da sıralarken, rakiplerinin maçlarında da çok rahat çalınan penaltı düdükleri ve lehlerine verilen kartlara da dikkat çekti

Basın açıklamasının ardından meşale yakan yeşil-beyazlı taraftarlar TFF ve MHK aleyhinde sloganlar atarak hakem hatalarını protesto etti.

Kaynak: İHA