Pınar Karşıyaka'nın Yorulmayan Adamı

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyakalı basketbolcu Esteban Damian Batista Hernandez, "Pınar Karşıyaka'ya transferim sadece benim kararımla olmadı ama doğru seçim yaptığım ortaya çıktı" dedi.

Batista, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak önemli bir başarı elde ettiklerini, ligde de play-off'a en iyi yerden girmek için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Maçlarda aldıkları güzel sonuçların tüm yorgunlukların önüne geçtiğini kaydeden Batista, "Takım olarak müsabakalarda nasıl keyif alacağımızı düşünüyoruz. Bu da takımın performansını olumlu yönde etkiliyor" dedi.

Batista, Pınar Karşıyaka'ya transferi konusunda başantrenör Ufuk Sarıca ve yönetimin etkisi olduğunu belirterek, "Anadolu Efes'te bulunduğum dönem boyunca oynamadığım maçlar oldu. Pınar Karşıyaka bu nedenle benim için fırsattı, bunu değerlendirmek istedim. Pınar Karşıyaka'ya transferim sadece benim kararımla olmadı ama doğru seçim yaptığım ortaya çıktı" diye konuştu.

- "İzmir güzel şehir"
İstanbul gibi çok büyük ve zor bir şehrin ardından İzmir'de yaşamanın çok daha rahat olduğunu kaydeden Batista, "İzmir yaşaması kolay ve güzel bir şehir. Kulübün sunduğu imkanlarla İzmir'den daha fazla faydalanabiliyoruz" dedi.

​- Batista'nın performansı
NBA'e transfer olan ilk Uruguaylı oyuncu olan 31 yaşındaki Esteban Batista, geçen sezon Anadolu Efes'le Beko Basketbol Ligi'nde 3, THY Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta forma giydikten sonra sezon başında Pınar Karşıyaka'ya transfer oldu.
Bu sezon ligde şimdiye kadar 21 maçta forma giyen tecrübeli basketbolcu 16,43 sayı ve 8,6 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Batista, bu yıl en fazla sayıyı Trabzonspor Medical Park'a (34) atarken, Fenerbahçe Ülker karşısında 15 ribaundluk performansıyla etkili olmuştu. Uruguaylı basketbolcu lig dışında ULEB Avrupa Kupası'nda 16, Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta mücadele etti.

Kaynak: AA