1. İhlas Koleji Redline Okçuluk Turnuvası Yapıldı

İhlas Koleji ve Redline markasının ortaklaşa düzenlediği 1. İhlas Koleji Redline Okçuluk Turnuvası İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Spor Salonu’nda yapıldı.


Klasik ve Makaralı olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvaya İstanbul’dan 96 bayan ve erkek sporcu ile 9 kulüp katıldı.

Sıralama atışları ile başlayan turnuva eleme yarışması ile heyecan kazanırken final atışlarıyla şampiyonlar belli oldu.

Klasik Yay erkeklerde Mete Gazoz, Klasik Yay Bayanlarda Elif Arslan, Makaralı Yay Erkeklerde Ulaş Şentürk, Klasik Yay Bayanlarda ise Dilara Sevindik şampiyon oldular. Takım olarak Klasik Yay Erkeklerde Okspor, bayanlarda Demka Spor, Makaralı Yay Erkeklerde İstanbul Okçuluk Kulübü, Makaralı Yay Bayanlarda ise Demka Spor birinciliğe uzandı.

Şampiyonlara madalya ve kupaları İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Azmi Aksoy, İhlas Koleji Okçuluk Kulübü Başkanı Tamer Maden tarafından verildi.

Turnuvada klasik dalda katılan İhlas Koleji öğrencisi milli sporcu Mete Gazoz, baştan sona üstün götürdüğü turnuvada şampiyonluğa uzandı. İlk atıştan itibaren rahat ve formda görüntüsü ile dikkat çeken Gazoz, almış olduğu başarıların tesadüfi olmadığı göstermiş oldu.

Ödül töreninden sonra düşüncelerini paylaşan Gazoz, iyi bir yarışma çıkardığına inandığını söyledi.

Yarışma içinde öğrencisi olduğu okul tarafından böyle bir organizasyon düzenlediği için mutlu olduğunu belirten Gazoz, bu turnuvanın geleneksel hale gelmesini umduğunu söyledi.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”
İhlas Koleji’nin birçok sportif dalda mücadele ettiğini belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okçuluk kulübü ile de gençlere okçuluğu sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Milli takım hocamız Metin Gazoz’un da katkılarıyla kurmuş olduğumuz okçuluk kulübümüz bugün burada yarıştı. Kulübümüzdeki gençlerimiz milli takım hocaları ile antrenman yapma şansını yakalıyorlar. Umuyorum ki başarılı sporcuları bu kulüp çatısı altında yetiştireceğiz” diyen Koç, İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz’u da elde etmiş olduğu şampiyonluktan dolayı kutladı.

Kaynak: İHA