Eskişehirspor - Kasımpaşa Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Eskişehirspor, kendi evinde Kasımpaşa ile golsüz berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın en kritik anının, Necati’nin ofsayt olmayan pozisyonunun ofsayt diye kesilmesi olduğunu söyledi.

Sağlam, "Maçı kazanıp ligde birkaç basamak daha yukarı çıkmayı maçın öncesinde düşündük ve planladık ki Kasımpaşa da bizim mücadeledeki önemli rakiplerimizden bir tanesi. Aslında maçı 90 dakika değerlendirdiğimiz zaman pozisyon anlamında bizim üstünlüğümüz var. İlk yarı Henri ile kaçırdığımız, ikinci yarı da Chris’in karşı karşıya kaldığı direkten dönen pozisyonu var. Bence maçın en kritik anı son dakikada Necati’nin ofsayt olmayan pozisyonunun ofsayt diye kesilmesiydi ki, maçın neticesini de belirleyen bir yanlış oldu. Hakemlerin kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama biraz daha dikkatli olmalarını istiyorum kendilerinden. Burada kaybettiğimiz iki puan bizim sezon sonunda sıralamadaki yerimizi değiştirecek. Camianın hayallerinde olan Avrupa kupalarında belki bizi geride bırakacak. Belki de olmayacak tabi ama şurada o yanlışı yapmayacaksınız. Daha dikkatli olmak lazım. Maalesef o pozisyon maça damgasını vuran pozisyon oldu" dedi.

Kazandıkları pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:
"Çocuklar iyi mücadele ettiler. Tabii ki hatalarımız oldu. Çocuklar maçın sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmadılar. Kazanmak için üretmeye çalıştılar ki karşımızda da Kasımpaşa var. Kasımpaşa gibi özellikle baskı kurduğumuzda, arkada alan bıraktığınızda sıkıntı çıkartabilecek bir takım var. Yani oyuncu yapısı ve karakteri de buna çok uygun bir takım. Ona rağmen çok net pozisyon da vermedik. Pozisyon da bulduk. Ama maalesef değerlendiremedik. Sonuçta kazanmak istediğimiz bir karşılaşmada bir puanla ayrılıyoruz. Bu bizi tabii ki çok mutlu etmedi ama ben bu mücadelenin bu isteğin, arzunun artacağını biliyorum. Yanlışlarımızı azaltıp, yaptığımız iyi şeyleri yukarı çıkartarak devam etmemiz gerekiyor. Ayın sonunda bir kupa mücadelemiz var. Orada da bizi finale taşıyacak kalitenin oluşacağına inanıyorum."
Maçta taraftar eksikliği yaşadıklarını da dile getiren Sağlam, Eskişehirspor taraftarının bundan sonraki dönemde biraz daha fazla sorumluluk alıp, bu hataları bir daha yapmadan takımı desteklemelerini istediğini sözlerine ekledi.

KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Eskişehirspor’un topu iyi tutan ve çeviren bir takım olduğunu vurguladı

İkinci yarı daha fazla top kazandıklarını aktaran Arveladze, "İlk devrede beklediğimiz oldu. Pozisyon fazla vermedik. Daha iyi çıkabilirdik ama ikinci devre daha iyi yaptık. Daha fazla pozisyona girdik. Son pas ve son vuruşu daha iyi yapabilirdik. İkinci yarıda daha fazla top kazandık. Zor bir maç, zor bir puan. Futbolcuları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA