Adana Demirspor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 28. haftasında Adanaspor, Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Nurettin Yılmaz, geldiği günden bu yana 3 maçta da öne geçtikleri halde skoru koruyamadıklarını vurgulayarak, “Basit hatalardan yediğimiz goller var. Bunları gidermediğimiz sürece başımız ağrıyacak” dedi.

Adana Demirsporlu oyuncu Yiğit Can Erdoğan ise, maçı kazanıp moral bulmak istediklerini ama başaramadıklarını ifade edere, “Hedeflerimizin gerisinde kaldığımız bu sezonda en azından bu derbiyi alarak bir nebze olsun hem kendi adımıza hem camiamız adına moral vermek istiyorduk ancak ne yazık ki başaramadık. Bu böyle gitmeyecek. Umut ediyorum en kısa sürede bu gidişatı düzeltip alacağımız seri galibiyetlerle öncelikle bizi sevenlerin sonrasında camianın yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.

ADANASPOR CEPHESİ
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kazandıkları üç puanın ardından rakiplerinin bir tanesinin puan kaybetmesiyle Adanaspor’un bir sıralama daha yükseldiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Bizim adımıza çok önemli ve anlamlı bir galibiyet. Adana derbisi evet, dünyanın en güzel derbilerinden bir tanesi ama haftalardır çok iyi oynayan bir oyuncu grubum var. O yüzden hiç panik yapmadık. Geçen hafta bir sürpriz yaşadık ve bu sürprizi yaşamasaydık çok daha farklı bir oyunla skoru alırdık diye düşünüyorum. Çünkü oyuncularımızın güveninin bu anlamda son derece yerine oturduğunu görüyorum. Tebrik ediyorum çocuklarımızı. Bu galibiyet çok önemliydi. Bu girdapta oynamak çok zor maalesef. Bugün 22.00 itibariyle bu galibiyeti kazanmanın mutluluğunu sona erdireceğiz çünkü yarından itibaren Boluspor müsabakası var bizim için. Gerçekleri görmemiz gerekiyor. Biz, önümüzdeki hafta bir final daha oynayacağız. Haftalardır final oynayan, bu girdaptan çıkmaya çalışan bir takımız.”
Adanasporlu oyuncu İzzet Yıldızım ise Adana derbisinde forma şansı bulmanın her futbolcunun hayali olduğunu belirterek, şu ifadeler kullandı:
“Bulunduğumuz konum itibariyle kazanmamız gereken bir maçtı. Erken bir gol yedik ama kazanacağımızdan çok emindik. Çünkü haftalardır çok iyi futbol oynuyorduk. Nitekim bugün maçı kazandık. Adanasporlular’ın bugün başının dik olacağını düşünüyorum. Adana Demirspor derbisinde 4. maçım ve hiç kazanamamıştık. Bugün bu başarıyı gösterdik, kazandık. Ayrıca benim doğum günümdü bugün. Takım arkadaşlarım bana armağan ettiler. Ben de bu galibiyeti alıp tüm taraftarlarımıza armağan ediyorum.”

Kaynak: İHA