Türkiye Bocce 1. Ligi'nde İlk Etap Tamamlandı

Türkiye Bocce 1. Ligi'nde ilk etabını oluşturan raffa müsabakaları sona erdi.

Gençlerbirliği Bocce Takımı, oynadığı maçların tamamını kazanarak ligin ilk etabını 16 puanla birinci sırada bitirdi.
Ankara Kazan Bocce Salonu'nda 7 Şubat Cuma günü başlayan müsabakalara çeşitli illerden 16 takım ve 100 civarında sporcu katıldı.

Karşılaşmalar erkek ve kadınlar olmak üzere karışık 3'lü takımlar halinde yapıldı. Müsabakalar İsviçre sistemine göre 5 tur üzerinden oynandı ve 3 gün süresince takımlar toplamda 40 maç yaptı.
Türkiye Bocce 1. Ligi'nin raffa, petank ve volo etaplarının tamamlanmasının ardından ilk 6 sırada yer alan takımlar, play-off turunda mücadele edecek ve şampiyon belli olacak. Ligin son 4 sırasındaki takımlar ile ikinci ligin ilk 6 ekibi arasında oynanacak play-off maçlarının ardından 1. ligde yer alacak takımlar belirlenecek.
Türkiye Bocce 1. Ligi, 2. etabı oluşturan volo ve petank müsabakalarıyla devam edecek.
AA muhabirine konuşan Gençlerbirliği ve Kazan Belediyespor Kulübü Antrenörü Seda Yıldız Kabakçı, 3 gün içinde sporcuların kendilerini en iyi şekilde göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu daha ligin ilk etabı, bunun dışında ligin ikinci etabını oluşturan petank ve volo müsabakaları var. Burada elde ettiğimiz başarıyı diğer etapta da sergilemeyi ümit ediyoruz. Zorlu müsabakalar oldu. Gençlerbirliği Kulübü, ligin ilk etabında burada 5 turdaki tüm maçları kazanarak 5'te 5 yaptı. Kazan Belediyespor Kulübü de elinden gelen bütün çabayı göstererek 5'te 3 yaptı. Takımlarımızdan bazıları müsabakalardan birkaç gün önce gelerek burada kamp yapıp hazırlanma imkanı buldu. Kazan'daki gibi güzel sahalar ve tesisler her ilimizde yok. Müsabakalara katılan bütün sporcularımız en üst düzeyde performans sergiledi."

- Sıralama

Ligin ilk etabı sonrasında sıralama şu şekilde gerçekleşti:
1- Gençlerbirliği 16 puan
2- Hasanağa TOKİ 15 puan
3- Çekirgespor 14 puan
4- Türkgücü Ülküspor 13 puan
5- Bartın Üniversitesi 12 puan
6- Kazan Belediyesi 11 puan
7- Konak Belediye GSK 10 puan
8- Bolu Belediyespor 9 puan
9- Ankara Bocce 8 puan
10- Kemer Belediyesi Yat Yelken Kulübü 7 puan
11- Bursaspor 6 puan
12- Eskişehir Esjim 5 puan
13- Bartın Köksal Toptan Lisesi GSK 4 puan
14- Esspor 3 puan
15- Kırıkkale GSİM 2 puan
16- Yeni Kemer Belediye 1 puan

Kaynak: AA