Cüneyt Çakır, Dünya Kupası Hakem Semineri İçin İspanya’ya Gitti

2014 FIFA Dünya Kupası’nda düdük çalacak Türk hakem Cüneyt Çakır, şampiyonada görev yapacak hakemlere yönelik Kanarya Adaları’nda düzenlenecek seminere katılmak için İspanya’ya gitti.


Çakır, A Milli Takım'ın Fatih Terim ile bundan sonraki şampiyonalara katılacağından da emin olduğunu söyledi.

Cüneyt Çakır, Atatürk Havalimanı’ndan İspanya’ya hareket etmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası’na katılmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çakır, “Artık çalışma zamanı olduğunu söylemiştik. Kanarya Adaları’nda düzenlenecek olan ilk etap çalışmalarına gidiyoruz. Bu seminere sadece Dünya Kupası’nda görev yapacak hakemler katılacak. Burada yoğun bir kamp dönemi yaşayacağız. Teknik dersler, fiziksel antrenmanlar, aynı zamanda yoyo testi olacak. Daha sonra İngilizce kural sınavı yapılacak. Video analizler yapılacak. Çok yoğun bir seminer geçecek. 1 hafta sürecek seminerlerde Dünya Kupası’na katılacak takımlarla ilgili analizler de yapılacak” dedi.

“ÜST DÜZEY LİGLERDEKİ HAKEMLERLE BİRLİKTE OLMAK ÖNEMLİ”
FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, geçen hafta UEFA’nın Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen seminerlerine katıldığını hatırlatarak, “Önümüzdeki UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin eleme maçları başlayacak. Finaller yaklaşıyor. Bilgilerin tazelenmesinin önemli olduğu bir dönemdeyiz. Orada tabii Avrupa'nın üst düzey liglerinde görev yapan hakemlerle birlikte olmak ve bilgi alışverişi sağlamak çok önemlidir” diye konuştu.

“KEŞKE MİLLİ TAKIMIMIZ DA ORADA OLSA”
Basın mensuplarının, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda milli takımın olmaması ve hakemlerin Türkiye’yi temsil edecekleri yönündeki sorusu üzerine Çakır, “Üzülüyoruz. Keşke Milli Takımımız da orada olsa. Hep birlikte bu mutluluğu yaşasak ama geçen Avrupa Şampiyonası'nda da öyleydi. Umarım Fatih Hoca’nın liderliğinde bundan sonraki şampiyonalarda hem Milli Takımımız olur, hem de hakemler olarak bizler oluruz. Böylece bu çifte mutluluğu yaşarız. Ben bundan eminim” cevabını verdi.

Kaynak: İHA