Akçay Açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, farklı kaybedilen Akhisar Belediyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, gerçekle yüzleştiklerini ifade etti.


Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 4-2 mağlup olan Trabzonspor'da keyifler kaçtı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Mustafa Akçay, gerçekle yüzleştiklerini belirterek, "Rakibin hızlı silahları ve kontratak futboluna göre hazırlık yapmamıza karşın maçı kaybettik. Kötü bir skor aldık. İkinci yarının belirli döneminde kötü oynadık ve bu bize yakışmadı. Skor kötü. Adil olmak gerekirse bu skoru biz de yakalayabilirdik. Kaçırdığımız gollerin bedelini ödemiş olduk. Bu da bize pahalıya mal oldu" dedi.

Taraftarın istifa söylemleriyle ilgili olarak ise Akçay, "Taraftarlar haklıdır. Bu kulüp onlarındır. Kulak tıkayamayız. Biz de beklentileri değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Akçay, sahaya çift forvetle çıkmalarıyla ilgili olarak ise, "Taraftar, basın, çevremiz, yüksek yoğunluktaki tahrik edici baskı ve saldırgan futbol isteği ister istemez rotasyon yapmamıza ve özellikle orta sahada riskler almamıza neden oldu. Biz kadronun yapısına göre hareket ediyorduk ancak tahrikler, istekler, değerlendirmeler ve saldırganlıklar bitmedi. Şuanda herkes gerçekle yüzleşmiş oldu. Bu takım saldırgan da oynayabilir ancak mevcut durumda oyun planının dışına çıktığımızda bu oldu. Kendi evimizde seyircimiz karşısında sorumluluklarımız vardı. Bu oyun tarzını sahaya sürmemiz gerekti. Öyle de yaptık. Bu durumla yüzleştik. Daha dirençli bir takım olabilir mi? Evet, yeni transferlerle daha planlı ve organize bir takım olabiliriz. Bunun için zaman gerekli. Kendi sahamızdaki yenilmezlik serimizin bitmiş olması üzücü" şeklinde konuştu.

"Sahadaki oyuncuların samimiyetine, yüreğiyle oynadıklarına inanıyor musunuz?" sorusuna ise Akçay, "Kitabın ortasından sordunuz. Ama oraya hiç çalışmadık. Dolayısıyla yanıtlanacak bir soru gibi gözükmüyor. Çıkış yolu farklılaşabilir. Bir şey söylerim üzerine farklı şeyler eklenebilir. Şunu söyleyebilirim; iyi bir kadroya sahibiz. Samimi oyuncularımız var. Hepsi için söylenmese de var. Tecrübeli oyuncular süreci çözebilir. Siyasi konuştum ama konumum gereği bunları söylemem gerekiyor" diye konuştu.

ADRIAN: "UTANIYORUM"
Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian maçın ardından yaptığı basın toplantısında skordan dolayı utandığını ifade ederek, "Gerçekten çok kötü bir maç oynadık. Üç puan kaybetmenin ötesinde bir durum bu. İlk yarıda fena değildik ancak ikinci yarı felaketti. Bu skordan dolayı utanıyorum. Özür diliyorum. Söyleyeceğim tek şey böyle bir şeyin bir daha olmaması için elimizden geleni yapacağımızın sözünü verebilmek. Bunu takımım adına söylüyorum. Soyunma odasına girdiğimizde ilk yarıdaki performansımızdan dolayı kazanabileceğimizi düşünüyordum. Ancak ikinci yarının ilk 15 dakikasında ne olduysa bir anda geriye düştük. Biz büyük bir kulübüz. Bunu büyük bir dert haline getirmemek gerek" dedi.

KADİR KELEŞ: "SOYUNMA ODASINDA SANKİ CENAZEMİZ VARDI"
Trabzonspor savunma oyuncusu Kadir Keleş ise, "Bize yakışmayan bir oyun oynadık. Soyunma odasında cenazemiz var gibi. Bizden daha çok kimse üzülemez. Biz bu mahallenin, bu şehrin çocuklarıyız. Trabzonspor böyle durumlardan kurtulmasını her zaman bilmiştir. Önümüzde Juventus ve Karabük maçları var. Daha iyi sonuçlar alabiliriz. Yıkılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Taraftarlarımızdan da bunu bekliyoruz” dedi.

Kadir Keleş, ilk onbirde olmamasıyla ilgili gelen soruya ise, “Geçen haftaki performansımdan sonra oynamamayı beklemiyordum ancak bazen taktikler farklı oyuncu tercihlerini beraberinde getirebilir. Hocamızın bu yöndeki kararına saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

AKHİSAR BELİDEYİSPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Hamzaoğlu, maça çok iyi başladıklarını belirterek, “Maçta oynamak istediğimiz gibi oynadık. Oyuncularım iyi bir performans sergiledi. Rakibimizin gol aradığı dakikalarda kontraya iyi çıktık. Bugün hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Özellikle Mehmet Akyüz’ü de tebrik ediyorum. Sezon başında inanarak aldık kendisini. Oda yüzümüzü kara çıkartmadı. Ben bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzde Bursaspor maçı var. Oradan da iyi bir sonuç alırız. Aslında 4 gollü bir sonuç beklemiyorduk ama kazanabilirdik diye düşünüyorduk. Yeter ki biz günümüzde olalım kazanırız. Galibiyet sürpriz değil. Bugün günümüzdeydik. Rakibimizde ellerinden geleni yaptılar ama biz yakaladığımız pozisyonları değerlendirdik” ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun, "Ligde son haftalarda hakem hataları çok eleştiriliyor. Siz de maç içerisinde hakeme tepki gösterdiniz. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya ise Hamzaoğlu, şunu yanıtı verdi:
"Sahada tabi ki itirazlarımız oluyor. Bu çok normal. Sonuçta kazanmak için oynadığınız bir oyun. Sahada biz de hatalar yapıyoruz, onlar da yapıyor. Bugünkü itirazlarımıza gelince; yediğimiz golden önce Serkan’ın hamlesi topa gibi geldi bize. Akşam izleyip bakacağız. Kenan’ın da bir penaltı pozisyonu vardı. Maçlardan sonra genelde hakemlerle ilgili konuşmam. Futbolda bunlar var. Onları mümkün olduğunca rahat bırakırsak daha iyi maçlar yöneltilecekler diye düşünüyorum. Bizde gergin oluyoruz ve kenarda bizlerde hata yapıyoruz."

SERTAN: "İLERİSİ İÇİN UMUT VERİCİ BİR SKOR"
Akhisar Belediyesporlu oyuncu Sertan ise son haftalarda takımın bir ivme kazandığını belirterek, "İlk 45 dakika dengeli geçti. Bizim için çok keyifli ve heyecanlı bir maçtı. İlerisi için umut verici bir skor bizim adımıza. Bundan sonraki maçlarda yukarıları düşünebiliriz” diye konuştu

Uğur ise zorlu bir deplasmanda galip geldiklerini söyleyerek, "Trabzon evinde hiç maç kaybetmemişti. Çok ofansif bir kadro ile çıktılar açıkçası bunu beklemiyorduk. İlk yarı 2-1 yenik durumda içeri girebilirdik. Bence maçın dönüm noktası oydu. Sonuç olarak maçı çevirdik ve kazanmayı başardık” şeklinde konuştu.

Bu arada maçın ardından bordo-mavili taraftarların teknik direktör Mustafa Akçay ve yönetime karşı olan tepkileri devam ederek, istifa çağrısında bulundular.

Kaynak: İHA