Pınar Karşıyaka 'Final' Dedi

Basketbol Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden Pınar Karşıyaka, tarihinde ikinci kez mücadele edeceği finalde Anadolu Efes'le karşılaşacak.

Ankara'da oynanan 8'li finaller ilk maçında Türk Telekom'u eledikten sonra dün de Fenerbahçe Ülker'i yenmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Spor Toto Türkiye Kupası'nda 9 sene sonra finale çıktı. Finalde Anadolu Efes'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka, 2005'te Bursa'da Ülker'le oynadığı final maçını 71-41 kaybetmişti.
- Kaptan 35. doğum gününde kupa için sahada
O müsabakada Pınar Karşıyaka'nın kadrosunda yer alan ve takımdan ayrıldıktan sonra tekrar yeşil kırmızılı ekibe dönen takım kaptanı İnanç Koç, 35. doğum gününü kutlayacağı yarın bu sefer kupayı kazanmak için mücadele edecek.
Ankara Spor Salonu'nda yarın saat 16.00'da oynanacak final maçını kazanması halinde ilk kez kupaya uzanacak Pınar Karşıyaka, 1968'de kupayı kazanan Altınordu'nun ardından bunu başaracak ikinci İzmir temsilcisi olacak.
Lig şampiyonluğuna ulaştığı 1987'de aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazanan Pınar Karşıyaka, geçen sezon Avrupa Challenge Kupası'nı finalde kaybetmişti.
- Ufuk Sarıca
Oyunculuk döneminde Anadolu Efes'le bir çok başarıya imza atan Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, 2011-2012'de başantrenörlük yaptığı eski takımına karşı kupayı kazanmak için mücadele edecek.
Başantrenör Sarıca, yaptığı açıklamada, bir hayallerinin bulunduğunu ve ona ulaşmak için de bitmeyen bir inanç ve beraberliklerinin olduğunu belirterek, "Bundan vazgeçmek karakterimizde yok. Pazar günü omuz omuza. Ama daha bitmedi içimize sindirelim. Kupaya olan inancımızla pazar akşamı bunu inşallah başaracağız, sonra hep beraber kutlayacağız" dedi.

Kaynak: AA