Liverpool'dan Arsenal'e Tarihi Fark! 5-1

Premier Lig'den haftanın en önemli maçında Liverpool, Arsenal'i ezdi geçti. Anfiel Road'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 5-1 kazandı. Bu farklı galibiyetle Liverpool, 1964 yılından sonra Arsenal karşısında ilk kez bir maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

İngiltere Premier Lig'de haftanın maçında Liverpool sahasında Arsenal'ı 5-1 mağlup etti.

Anfield Road'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Liverpool, henüz ilk dakika dolmadan Danimarkalı savunma oyuncusu Martin Skrtel'in golüyle 1-0 öne geçti. Liverpool, 10. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Skrtel'in golüyle durumu 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Raheem Sterling'in golüyle farkı 3'e çıkaran ev sahibi ekip, 20. dakika dolmadan bu defa Daniel Sturridge'in kaydettiği golle 4-0'ı yakaladı ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Liverpool, 52. dakikada Sterling'in ikinci golüyle durumu 5-0'a getirdi. Arsenal'ın maçtaki tek golünü ise 69. dakikada penaltıdan Mikel Arteta kaydetti.

Konuk ekipte maça ilk 11'de başlayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ise 61. dakikada yerini Tomas Rosicky'ye bıraktı.

Premier Lig'de Arsenal, birer maç eksiği bulunan takipçileri Chelsea ve Manchester City'nin önünde 55 puanla lider. Rakibini mağlup ederek puanını 50'ye çıkaran Liverpool 4. sırada yer alıyor.

Arsenal, 1992 yılından bu yana Premier Lig adıyla oynanan ligde bir maçta 4. kez kalesinde 5 gol gördü. Liverpool ise 1964 yılından sonra Arsenal karşısında ilk kez bir maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.