Donan Gölde, At Yarışları Yapıldı

Ardahan Valiliği ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen "Çıldır Altın At Kış Şöleni" buzla kaplı gölde yapıldı.

Yüzeyi 70 santimetreye varan buzla kaplı Çıldır Gölü'nde gerçekleştirilen şölende, atlı kızak, rahvan at yarışları gerçekleştirildi.

Akçakale Cirit Kulübü ile Kayseri Atlı Spor Kulübü arasında karlı ve buzlu zeminde okçuluk müsabakası düzenlendi.

Müsabakalar sırasında bazı atlar buz üzerinde kayarak, düştü.
Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Takımı da şölende gösteri yaptı.
Vali Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ardahan'ın önemli etkinliklere imza atmaya başladığını belirterek, bir yerin kalkınması için o yerin güzelliklerinden istifade edilmesi gerektiğini, bu nedenle Çıldır Gölü üzerinde böyle bir etkinlik yapıldığını söyledi.

Çıldır Gölü'nün turizm amaçlı önemli bir yer olduğunu ifade eden Azizoğlu, "Çünkü ülkemizin bu büyüklükte tek buz tutan gölü. 145 kilometrekare alana sahip, 70 santim kalınlığında donan ender yerlerden birisidir. Bu güzelliği değerlendirmek için buradayız" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da Ardahan'da geleneksel sporları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir programı yaptıklarını kaydetti.

Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Korkmaz, "Bugün tarihi günlerden bir gün yaşıyoruz. Bu toprakların dünyaya sunacağı şeyleri herkese göstermemiz gerekiyor. Dünya kuraklıkla boğuşurken, hava kirliliğiyle boğuşurken, Ardahan bu deniz coğrafyası ve temiz havasıyla dünyaya iyi bir alternatif oluşturuyor. Bu yılki şenliklere İran ve Gürcistan'dan da katılım oldu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara ödülleri verildi.

Kaynak: AA