Sualtı Sporları

Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası, Giresun'da törenle başladı.

Federasyon asbaşkanı Şahin Özen, Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki şampiyonanın açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yaş altı ve A Milli Takım kadrolarının oluşturulması açısından bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu tür şampiyonalarda milli takımları oluşturacak sporcuların değerlendirildiğini ifade eden Özen, "Takip edilen sporculardan milli takım kamplarına seçmeler yapılıyor. Bu kapmlarda uluslararası organizasyonlara göre 23 yaş altı veya A Milli Takım kadroları oluşturuluyor" dedi.

Özen, gelecek yıl yapılacak Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin hedefinin birincilik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Organize ettiğimiz bu tür turnuvalar sayesinde sporcularımızı en iyi şekilde dünya şampiyonasına hazırlamak hedefindeyiz. Çünkü hedefimiz, gelecek yıl düzenlenecek dünya şampiyonluğunda başarıyı yakalamak. Daha önce Avrupa şampiyonu ve dünya ikinciliği elde etmiş bir ülkeyiz. Her zaman finallerin takımıyız. Hedefimiz başarılarımızı gelecek yıl ki dünya şampiyonasında da sürdürmek."
Giresun Valisi Hasan Karahan ise şampiyonanın Giresun'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Giresun'da bu spor dalında bir kulüp bulunmuyor. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. En kısa sürede kulübün kurulması yönünde ilgililere talimat verdim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özen, karşılaşmaları izlemeye gelen Giresun Valisi Karahan'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
6 kadın ve 17 erkek takım olmak üzere 23 kulübün mücadele edeceği şampiyona 9 Şubat Pazar sona erecek.

Kaynak: AA