Gaziantepspor: 1 Beşiktaş: 2

Spor Toto Süper Lig'İn 20'inci haftasında Beşiktaş, Gaziantespor ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantespor'a konuk oldu. Karşılaşma 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de G.Antepspor ile Beşiktaş, 20. hafta mücadelesinde Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş 2-1 kazanarak 3 puana uzandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 19'da Olcay Şahan ve 74'te Ömer Şişmanoğlu kaydetti. Gaziantepspor'un tek golü ise 85. dakikada Marek Sapara'dan geldi. Siyah-beyazlı ekip bu sonuçla ligde puanını 36 yaparken, G.Antep 25 puanda kaldı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleyi Beşiktaş, sahasında 2-0 kazanmıştı.

Ligde Beşiktaş tekrar maçında Salı günü Kasımpaşa ile Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşırken, G.Antep ise gelecek hafta Çaykur Rizespor deplasmanına çıkacak.

FERNANDES YEDEK SOYUNDU


Beşiktaş sahaya; Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Dany Nounkeu, Pedro Franco, Ramon Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Hugo Almeida ilk 11'iyle başladı. Beşiktaş'ın yedeklerinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, Mustafa Pektemek, Kerim Frei, Uğur Boral ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı. Beşiktaş'ın devre arasında Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Dany defansta Pedro Franco ile gayet uyumlu bir performans sergiledi. Dany, Beşiktaş formasıyla ilk maçına Gaziantepspor'a karşı çıktı.

Gaziantepspor mücadeleye; Zydrunas Karcemarskas, Kemal Tokak, Gilles Binya, Ekrem Dağ, Şenol Can, Bekir Ozan Has, Haris Medunjanin, Mustafa Durak, Abdou Razack Traore, Turgut Doğan Şahin ve Cenk Tosun ilk 11'iyle başladı. Yedekleri ise; Serdar Kulbilge, İbrahim Akın, Marius Stankevicius, Serdar Özbayraktar, Birol Hikmet, Muhammed İldiz ve Marek Sapara oldu.

CENK TOSUN BEŞİKTAŞ'A KARŞI SAHADAYDI

Hafta içinde Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun, Gaziantepspor'un ilk 11'de sahadaki yerini aldı. Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda değişikliğe gitmeyen Yalçın, karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan Marius Stankevicius sakatlanınca yerine Ekrem Hayyam Dağ alındı. Yalçın, Sapara'yı da 18 kişilik kadroya aldı. Cenk Tosun, Gaziantepspor formasıyla Beşiktaş'a karşı sahaya son kez çıkmış oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftaki ilk 11'den Ersan Gülüm ve Fernandes'i çıkartarak, Veli Kavlak ve bu hafta Galatasaray'dan kiralanan Dany'i sahaya sürdü. Bilic, Fernandes'i yedek soyundururken, Adem Ersan Gülüm'ü kadroya almadı. Sakatlığı bulunan Jones, Sivok ve Necip Uysal da Gaziantep'e getirilmedi.

Beşiktaş teknik direktörü Salı günkü Kasımpaşa maçını düşünerek Fernandes'i yedek soyundurttuğunu söyledi.

TEMPOLU BAŞLADI, OLCAY'IN KAFASI İLK GOLÜ GETİRDİ

Karşılaşma iki taraf açısından da oldukça tempolu başladı. Karşılıklı gelişen ataklarda ilk golü bulan taraf Beşiktaş oldu. 19. dakikada Olcay Şahan, güzel bir kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı.

SERGEN'DEN İKİ MÜDAHALE


Gaziantepspor ikinci yarıya sürpriz iki değişiklikle başladı. Gaziantepspor'da Haris Medunjanin oyundan çıkarken Marek Sapara oyuna girdi. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın değişiklikleriyle ikinci yarıya Gaziantepspor Beşiktaş'a göre daha etkili başlayan takımdı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Gaziantepspor ikinci devrenin ilk tehlikeli pozisyonu yaratan taraf oldu. Gaziantepspor'un sağ kanattan gelişen atağında ceza alanına yapılan ortada Sapara'nın yakın mesafeden kafa vuruşu az farkla dışarıya gitti.

DANY SIRITMADI


Beşiktaş'ta Galatasaray'dan kiralanan savunmacı Dany siyah-beyazlı ekip ile ilk maçında sırıtmadı. Takıma kolay uyum sağladığı gözüken Kamerunlu futbolcu rahat görüntüsü ve başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti.

Maçın ilk sarı kartı Beşiktaş'a çıktı. Beşiktaş yarı alanında Atiba'dan sıyrılmaya çalışan Traore sert bir müdahaleyle yerde kaldı ve Atiba maçın ikinci yarısında sarı kart gördü. İkinci yarının başlarında oyuna tutuk başlayan Beşiktaş, Gaziantepspor'un ataklarına cevap vererek farkı açmaya çalıştı. Gaziantepspor maçın ikinci yarısında baskılı oyunuyla Beşiktaş savunmasını zorlasa da gol bulamadı.

ALMEİDA SAKATLANDI, ÖMER GİRDİ YİNE ATTI

Maçın 70. dakikasında Almeida sakatlanarak yerini Ömer Şişmanoğlu'na bıraktı. Almeida yaşadığı sakatlık sonrası direk soyunma odasının yolunu tuttu. 73. dakikada gelişen atakta Ömer Şişmanoğlu takımının 2. golünü kaydetti. Ömer, daha önce de sonradan oyuna girerek takımına hayat vermişti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

SAPARA ATTI AMA SONUÇ DEĞİŞMEDİ


Maçın 85. dakikasında Sapara Gaziantepspor'un ilk golünü attı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Marek Sapara, ceza alanına ortasını yaptı ama herkesi aşan top kale sahası içinde sekti ve ağlarla buluştu. Maçın son dakikalarında Gaziantepspor gol bulsa da sonuç değişmedi.

Beşiktaş 2-1 kazanarak 3 puana uzandı.