Anadolu Efes, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda Finale Yükseldi

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes, Galatasaray'ı 69-64 mağlup ederek, finale yükseldi.

Anadolu Efes, finalde Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek.

Karşılaşmada her iki takımda skor üretmekte zorlanırken Galatasaray, Aroyyo ile oyunda bir adım öne çıktı. Başa baş geçen ilk periyot 13-11 Galatasaray lehine sonuçlandı.
İkinci çeyrekte de Galatasaray’da ön plana çıkan Aroyyo kaptığı toplarla ve bulduğu 13 sayıyla takımını 18-13 üstünlüğe taşıdı. Anadolu Efes, Aroyyo’nun sayılarına Kerem ile cevap verse de 18. dakikada skor sarı-kırmızılıların lehine 31-21 oldu. Aroyyo’nu 20 sayılık performansı ile Galatasaray soyunma odasına 32-23 girmeyi başardı.

İkinci yarıya Anadolu Efes daha iyi başladı.

Savanovic ve Kerem ile pota altında ekili olan lacivert-beyazlılar, Aroyyo’yu durdurmayı başarınca 24. dakikada farkı 5 sayıya indirdi (39-34). Aroyyo ve Haisrton ile üst üste sayılar bulan Galatasaray farkı tekrar 9 sayıya çıkardı (43-34). Anadolu Efes uzun bir aradan sonar Kerem Gönlüm’ün serbest atışlarından kazandığı basketlerle skoru eşitledi (46-46). Üçüncü çeyrek Planinic’in son saniyede attığı basketle 46-48 Anadolu Efes lehine tamamlandı.

Final periyodu karşılıklı basketlerle başladı.

Anadolu Efes’te Planinic, Galatasaray’da ise Ender skor üreten isimler oldu ve 32. dakika 51-51 geçildi. Her iki takımda sert savunma ile bir birlerine üstünlük kurmaya çalışırken 36. dakikada Gordon’un basketi oyundaki dengeyi bozdu (58-56). Karşılaşmanın son dakikası büyük çekişmeye sahne olurken, Anadolu Efes son dakikalarda iyi oyunuyla maçı 69-64 kazandı

Bu sonuçla Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ile final oynayacak.

SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Engin Kennerman, Yener Yılmaz
GALATASARAY LİV HOSPİTAL: Zoran, Doğukan, Hüseyin, Malik, Engin, Cenk, Furkan, Nana, Carlos, Sinan, Ender, Henry
ANADOLU EFES: Doğuş, Cedi, Konstantinos, Birkan, Kerem, Mükremin, Dusko, Okben, Jamon, Zoran, Planinic, Emircan, Milko
1. Periyot: 13-11 (Galatasaray Liv Hospital lehine)
DEVRE: 32-23 (Galatasaray Liv Hospital lehine)
3. PERİYOT: 46-48 (Anadolu Efes lehine)

Kaynak: İHA