Terim Açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türk futbolunun gelecek planlaması ile ilgili olarak, gönüllerin milli takımını kuracaklarını söyledi.


Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri inşaatında, medya kuruluşlarının spor müdürleri ve spor camiasının önde gelen isimleriyle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Fatih Terim, futbolda çağın önüne geçmek ve kalıcı başarılar elde etmek için bir seferberlik gerektiğini söyledi.

“TÜM MESAİMİ VE HAYATIMI BUNA ADADIM”
Tüm mesaisini ve hayatını Türk futbolunun geleceğine adadığını belirten Terim, "Geniş bir bilimsel ekip, dünyanın çeşitli ülkelerinde görüşmeler ve çalışmalar yapıyor. Tüm bunların sonucunda projelerimiz ve uygulama planlarımız son halini almış ve yürütülmeye hazır hale gelmiş olacak" dedi.

"EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ KONU”
Fatih Terim, herkesin bilgi birikim ve emeğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, “Kimseyi dışlamak gibi bir niyetimiz yok. Emek vermeye niyeti olan yetkin kişileri sisteme dahil etmeye çalışacağız. Bizimle birlikte çalışmak isteyeceklere fırsat verebileceğimiz bir sistem üzerinde duruyoruz. Eğitim bizim için öncelikli konu. Özellikle eğitimcinin eğitimi konusunda seferberlik başlatacağız. Eğitimdeki başarımız için her şeyi kullanacağız. Online eğitim ile ilgili ve uygulama örneklerini her an ulaşılabilecekleri hale getireceğiz” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER VE KULÜPLERLE BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİMİZ PROJELERİMİZ VAR”
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, gelecek planlamaları ile ilgili detaylı bilgiler vererek şunları kaydetti:
"Dikey gelişim, yani elit futbolun gelişimi için hafta içi sağlıklı eğitim, hafta sonları her anlamda kaliteli müsabaka hedefliyoruz. Havuzun genişletilmesi, yani yatay gelişimin önemini çok iyi bilen birisiyim. Bu yüzden MEB yerel yönetimler ve kulüplerle birlikte yürüteceğimiz projelerimiz var. Bu projelerimizin ön hazırlıkları ve paydaş görüşmelerini yürütüyoruz. Yakında açıklayacağız."

Kaynak: İHA