Geleceğin Şampiyonlarına Kayak Takımı Dağıtıldı

"Artık Bende Kayak Yapıyorum" Projesi kapsamında Bitlis'te eğitim alan 120 çocuğa kayak takımı dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İl Özel İdaresince desteklenen "Artık Bende Kayak Yapıyorum" Projesi kapsamında eğitim alan 120 öğrenciye kayak takımı ve elbisesi alarak eğitim verdiklerini söyledi.

Geçen yıl başlatılan projenin devamında bu yıl da il genel meclisinin desteğiyle 400 sporcuya kayak malzemesi dağıtıldığını anlatan Yılmaz, "Maddi durumu iyi olmayan mağdur ailelerimizin çocuklarını kayak sporuyla tanıştırmaya çalışıyoruz. Bunun için bir proje geliştirdik. Yaklaşık 600 çocuğumuza bu imkanı tanıdık. Eğitimlerimiz halen devam ediyor" dedi.

Kayak merkezindeki çocukların gelecekte olimpiyatlara katılacağına inandığını ve çalışmaların bu doğrultuda sürdürüldüğünü kaydeden Yılmaz, bu sporcuların Bitlis'i hem Türkiye hem de dünya nezdinde temsil edeceğini dile getirdi.
Geçen hafta düzenlenen kış oyunlarında Bitlisli sporcuların başarı elde ettiğini bildiren Yılmaz, alp disiplininde 2, kuzey disiplini bran ise 3'ncü olduklarını belirtti.

Ayrıca en son Portekiz'de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ise iyi bir performans sergileyerek Bitlis'i ve Türkiye'yi Avrupa'ya tanıttığını kaydeden Yılmaz, başarılarının devam etmesini ve birinciliklerin gelmesi dileğinde bulundu.
Erhan Onur Güler Kayak Merkezi Müdürü Refik Avşar ise proje kapsamında son iki yılda 75 sporcuya kayak eğitimi verdiklerini belirterek, 3 antrenör eşliğinde kayak çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA