Büyükşehir'in Kayakçısı Gap'ın Yıldızı Oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün sporcusu Sedanur Eğriçayır, Muş'ta yapılan 7. GAP Kış Oyunları'nda altın madalya kazandı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından Muş'ta gerçekleştirilen 8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları'nda Erzurum rüzgarı esti. Alp disiplini, snowboard ve kayaklı koşuda derece elde eden Erzurumlu sporcular arasında yer alan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün kayakçısı Sedanur Eğriçayır, yarışlarda birinci olarak altın madalya kazandı. Elde ettiği başarıyı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ile paylaşan Eğriçayır, ziyarette Türkiye şampiyonu olma sözü verdi. Büyükşehir'in sporcusu Eğriçayır'ı aldığı başarıdan ötürü kutlayan Öz, şu görüşlere yer verdi:
"Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak için yoğun bir mesai içindeyiz. Futbol, buz hokeyi, curling ve kayak branşlarında alanında en iyi olan hoca ve antrenörlerle çalışıyoruz. 2011 Kış Oyunları ile birlikte popülaritesi giderek artan kış sporları önceliklerimiz arasında yer alıyor. Sporcularımızın aldığı başarılar bizi çok mutlu ediyor. Başarılı sporcularımız arasında yer alan Sedanur Eğriçayır, GAP Kış Oyunları'nda altın madalya kazandı. Kızımız aldığı dereceyle göğsümüzü kabarttı. Şimdi ondan Türkiye şampiyonluğunu bekliyoruz. İnşallah kızımız, Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanacak." Başkan Öz, Türkiye Şampiyonası'nda Erzurum'u ve kulübü temsil edecek olan genç kayakçı Eğriçayır'a plaket ve hediye takdim etti.

Kaynak: İHA