Fenerbahçe, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda Yarı Finalist

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupasın'da yarı finale yükselen ikinci takım Trabzonspor'u 72-66 mağlup eden Fenerbahçe oldu.


8’li çeyrek final karşılaşmalarının ilk günün ikinci karşılaşmasında, Fenerbahçe Ülker ve Trabzonspor Medical Park karşılaştı. Mücadelenin ilk periyodunda Fenerbahçe Ülker hucumda ve savunmadaki başarılı oyunu ile ilk 6 dakikayı 12-6 önde geçti. Trabzonspor Medical Park oyunda kalmaya çalışsa da pota altında, özellikle savunmada zayıf kalınca 1. periyodu Fenerbahçe Ülker 22-14 önde bitirdi.

2. periyotta ise sarı-lacivertliler ilk periyotta olduğu gibi hızlı başladı.

Bir ara oyundaki farkı 12 sayıya çıkaran bordo-mavililer bu serinin son 5 dakikasında skoru 28-23’e getirmeyi başardı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen bu serinin son bölümünde ise sarı-lacivertliler oyunda 31 sayılık farkla yakalayarak devreye 50-29 giren taraf oldu.

3. periyotta Trabzonspor Medical Park maça geri döndü. Karşılaşmanın üçüncü setinde pota altı ve hücumda etkili olan bordo-mavililer, özellikle Kirk Samuel Penney’in çabaları ile skoru 59-53’e getirmeyi başardı.

Karşılaşmanın son periyodu ise Trabzonspor Medical Park’ın ilk sayısı ile başladı.

Fenerbahçe Ülker kısa bir sürede toparlanarak oyunda dengeyi kurdu ve son 4 dakikaya 64-57 önde girdi. Son saniyelerde karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmayı sarı-lacivertliler 72-66 kazanarak yarı finale yükseldi.

Öte yandan 6222 sayılı sporda şiddet yasasında yer alan süreklililik arzeden kötü ve çirkin tezahüratla ilgili, Fenerbahçe Ülker taraftarlarının sürekli kötü tezahurat yapmasına rağmen, Basketbol Federasyonu yetkilileri karşılaşmada tek bir anons yapmaması dikkat çekti. Karşılaşmanın son periyodunda federasyon yetkilileri tek bir anons ile yetindi.

Bu arada Türkiye Basketbol Federasyonu bugüne kadar taraftarların otoparkı bedava kullanmasına izin veriyordu. Ama federasyon yetkililerinin bu karşılaşmalar boyunca otoparkların ücretli olması kararını alması, taraftarların tepkisine neden oldu.

Kaynak: İHA