Yosk 3 Oyuncusunu Milli Takıma Gönderdi

Yalova’yı Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), Eyüp Atırcıoğlu, Şuayip Kablan ve Ahmet İkizoğlu’nu milli takıma gönderdi.


Son 2 haftayı galibiyet ile kapatan Yalova ekibi, YOSK’ta başarılı performans çizen 3 oyuncu, Dünya Şampiyonası hazırlık kampı için davet aldı. 2014 yılı Temmuz ayında Güney Kore’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına başlayacak Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı aday kadrosu federasyon tarafından açıklandı. 4-8 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak A Milli ve A2 Milli Takım kampında YOSK’tan Eyüp Atırcıoğlu, Şuayip Kablan ve Ahmet İkizoğlu katılacak.

Öte yandan basketbol hayatına Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nde başlayan gösterdiği performans ile Galatasaray’a transfer olan İsmail Ar’da, Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı aday kadrosu için davet aldı. Sarı kırmızılı forma altında Türkiye, Avrupa ve Kıtalararası Dünya Şampiyonluğunu kazanan genç oyuncu, yaz döneminde olimpiyatlarda da milli takım forması giymişti. Oynadığı pozisyonda dünyanın en iyileri arasında gösterilen Ar'ın Güney Kore’nin organize edeceği Dünya Şampiyonası’nda forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: İHA