Sivasspor Deplasmanda Kayıp

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 19 haftası boyunca kendi sahasında başarılı bir grafik sergileyen Sivasspor, deplasmanda oynadığı maçlarda aynı performansı gösteremedi.


Ligde geride kalan 19 haftayı 32 puanla 4. sırada tamamlayan Sivaspor, kendi evinde oynadığı 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Kırmızı-beyazlılar, bu sonuçlarla kendi sahalarında 24 puan toplayarak, başarılı bir grafik çizdi. Sivas'ta oynanan karşılaşmalarda Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Kayserispor’u mağlup eden Yiğidolar, sadece Kasımpaşa ve Medical Park Antalyaspor maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

Sivasspor, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda ise kendi evinde ortaya koyduğundan uzak bir performans sergiledi. Kırmızı-beyazlı takım, deplasmanda oynadığı 9 lig karşılaşmasında sadece 8 puan toplayabildi. Deplasman maçlarında Kayserispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor’a mağlup olan Sivas ekibi, Trabzonspor ve Beşiktaş ile ise berabere kaldı. Yiğidolar, deplasmanda sadece Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor’u mağlup etmeyi başardı.

Sivasspor, kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda 21 gol atarken, deplasmanda ise 13 gol atabildi. Kırmızı-beyazlı takım Sivas'ta oynanan mücadelelerde kalesinde 10 gol görürken, deplasmanda ise 16 gol yedi.

Öte yandan Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında kendi evinde lider Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA