Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, alınan beraberliğe kesinlikle sevinmediğini söyledi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, uzun süreden beri galip gelemediklerini belirterek "Trabzonspor karşısında buna son vermek istedik. Maçın başından sonuna iyi futbol oynadık. Her türlü pozisyonları yakaladık ama değerlendiremedik. Oynanan oyundan memnunum ama kaçan gollerden memnun değilim" dedi.

Taraftarın maçın başından sonuna kadar takıma katkı sağladığını ifade eden Çalımbay, "Maçın içinde takımlarını yalnız bırakmadılar. Trabzonspor karşısında iyi oyun ve kaybedilen iki puan var. Risk alarak oynadığımız maçta her türlü pozisyonu yakaladık ama olmadı. Onur'u tebrik ediyorum çok iyi pozisyonları çıkardı. Türk futbolu adına gurur duyulacak bir arkadaşımız" diye konuştu.

Çalımbay, uzun süredir kazanamamanın stresini yaşadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Buna son vermeye çalışıyoruz ama gol atamazsak olmuyor. Trabzonspor'un ikinci yarı net pozisyonu yok. Bizim kornerlerden verdiğimiz pozisyonlar var. Oynadığımız takım Trabzonspor. Alınan beraberliğe kesinlikle sevinmiyorum. Takım ayırımı yapmadan kazanmak zorundayız. İçeride, dışarıda kazanmaya oynayacağız."
Engin'in beline darbe aldığını ve sahadan çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getiren Çalımbay, yarın yapılacak kontrollerin ardından durumunun belli olacağını sözlerine ekledi.
Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Ahmet Görkem Görk, iki takımın da iyi oynadığına dikkati çekerek "Çok riskli maçlar oynuyoruz. Üç puan çıkarmamız gereken maçlar. Bugün özellikle ikinci yarı çok pozisyon bulduk ama atamadık. Bir an önce bu zor durumdan kurtulmamız gerekiyor. Kısa sürede bunu atlatmak zorundayız" dedi.

Ali Adnan ise maça çok arzulu başladıklarını belirterek ''Çok iyi oynamamıza rağmen fırsatları değerlendiremedik. Her şeyi denedik ama golü bulamadık. Kazanmamız gereken maçta bir puan iyi olmadı'' değerlendirmesini yaptı.
-Trabzonspor cephesi-
Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, iki takım için de maçın çok değerli olduğunu söyledi.

Maçın ilk yarısında çok zengin pozisyon ürettiklerini fakat sonuca dönüştüremediklerini ifade eden Akçay, şunları kaydetti:
''İkinci yarı risk alan Çaykur Rizespor pozisyon üretti ama gol bulamadı. Çaykur Rizespor ikinci yarı aldığı riskli oyunla deplasmana gelen takımlar için önemli bir rakip. 'Rize zor bir deplasman' diyebiliriz. Deplasman karnesi kötü bir takım olarak deplasmandan bir puan önemli gibi değerlendirilebilir. Yukarı tırmanmak istiyoruz. Beşiktaş maçında da puan kaybımız var. Fazla puan kaybı gibi görünse de kaybetmeden devam ediyoruz. Akhisar Belediyespor maçı ile inşallah galibiyete ulaşırız."
Akçay, Emre Güral'ı, kaçırdığı pozisyonlar sonucu demoralize olunca değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
''Adrian daha çok topu tutan bir isim. Teknik olarak bizi oynatabiliyor. Adrian da aynı şekilde oynayabiliyor. Orta sahayı değişikliklerle güçlendirmek istedik. Eksik kalınca oyunumuz aksadı. Sonuçta değişmeden önce plan yapıyoruz. Toplum, değiştirdikten sonra eleştiriyor. Bizim için daha zor. Oyuncular sizin seçiminizi doğru veya akılcı kılar. Saha içindeki ofans bunu belirler. Oyuna sonradan giren oyunculardan beklenen katkı yok, doğrudur. Sonuçta bunlar futbolda var."
Forvet transferi olmazsa çözümü kendi içlerinde arayacaklarını vurgulayan Akçay, ''Kendi içimizdeki enerjiyi açığa çıkarmak zorundayız. Janko, Emre ve Henrique var. Bunların eksikliklerini çok çalışarak gidereceğiz. Bizim görevimiz bu. Forvet için yönetimin çok gayretli olduğunu biliyorum. Forvet transferi olmazsa oturup ağlamayacağız'' ifadesini kullandı.
Malouda'nın adalesinde çekme olduğunu belirten Akçay, futbolcunun durumunun MR sonrası belli olacağını aktardı.
Trabzonspor'un forvet oyuncusu Emre Güral da Rize'ye üç puan hedefi ile geldiklerini ama hedefe ulaşamadıklarını dile getirerek "Ben de iyi oyun sergileyemedim. Bazı topları daha iyi kullansam golle sonuçlanabilirdi. Üç puan için oynadığımızı gösteremedik. Onur ağabeyin kurtardığı toplar olmasa kaybedebilirdik. Kötü deplasman performansımız devam ediyor. İnşallah gelecek haftalar daha iyi olur" diye konuştu.

Fildişili orta saha oyuncusu Zokora ise maçın ilk yarısında kötü olmadıklarına işaret ederek şunları belirtti:
"Maçın ikinci yarısı çok kötüydük ve baskı yedik. Onur'un muhteşem gecesi ile bir puanı kurtardık. Böyle bir maçta bir puanın kötü olmadığını düşünüyorum. Genel olarak durumumuzu kötü görmüyorum. Bu oyundan sonra bir puan iyi.''

Kaynak: AA