Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Uslu Açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, sezon sonunda futbol takımının şampiyon olacağına inandıklarını söyledi.

Uslu, FBTV'ye yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'a 2-1 yenildikleri maçla ilgili, "Sezonun ilk yarısında da Konyaspor deplasmanında 2-0 öndeyken maçı kaybetmiştik. Eskişehirspor maçında da şöyle enteresan şeyler var. Kuyt'ın el gerekçesiyle iptal edilen golü, gol olsaydı maç zaten çok değişik olurdu. Atamadık, 83. dakikalarda golü yedik. Bunlar olacak ama mühim olan 1 puanla da olsa, 7 puanla da olsa, 15 puanla da olsa; inşallah bu sene şampiyon olacağız. Onu herkes iyi bilsin" diye konuştu.

Medyada yenilginin ardından yapılan haberlerle ilgili "Bu filmleri çok gördük" diyen Mahmut Uslu, şöyle devam etti:
"Son 13 yılda 4-5 kere ligi ikincilik ile bitirdik. Son maçlarda kaybettik. Fenerbahçe camiası, bu filmleri çok iyi biliyor. Bizim hiçbir şekilde tereddüdümüz yok. Bu sene, bu çocuklar iyi oynayacaklar, kötü oynayacaklar ama sonunda puan kaybetmezsek, bizim elimizdeki puan farkını kimse alabilir mi? Alamaz. Medya yazacak, televizyonlar konuşacak. Futbolun güzelliği bu. Yendiğinde şampiyon olduğunu, kaybettiğinde 'puan farkı kapandı, geliyorlar' Kim geliyor? Aslında Galatasaray yalnız değil Beşiktaş da var. Kendi aralarında maçları var. Bizim onlarla maçlarımız var. Biz inanıyoruz ki derbi maçların herhangi bir deplasmandan farkı olmayacak. Beşiktaş ve Trabzonspor sahamızda bizimle berabere kaldı. Biz Galatasaray'ı 2-0 yendik. Biz inanıyoruz ki, o deplasman maçlarından da galip geleceğiz. Önemli olan birlikteliğimizi devam ettirebilmek."

- "Sivas'a başkanımız da gelecek"

Mahmut Uslu, Sivasspor ile deplasmanda oynayacakları maça kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın da gideceğini anlattı.
Sivasspor maçının önemine değinen Uslu, "İnşallah Sivas'a hep beraber gideceğiz. Başkanımız da gelecek. İnşallah oradan galibiyetle döneceğiz. Zor deplasman, Sivasspor çok iyi takım. İyi oynayan kazansın" ifadelerini kullandı.

- "Seyircisiz maç oynamayacağız"

Mahmut Uslu, Torku Konyaspor maçı sonrası verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını beklediklerini söyledi.


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun seyircisiz oynama cezasıyla ilgili "Çok yanlış, çağ dışı bir karar" değerlendirmesinde bulunan Uslu, şunları kaydetti:
"50 bin kişi de 100-150 kişi tezahürat yapmış. Maç bittikten sonra merdivenlerde bağırdılar. Neymiş, rakip takım aleyhine bağırdılar. Oynanılan maçla ilgili de değil. Diğer rakibimizle ilgili, 150 -200 kişinin bağırmasını rapor yazmışlar. Kamu vicdanını yaralayan bu tür şeylerin yapılmaması lazım. Bunları yapmasınlar. Çünkü Fenerbahçe taraftarının bunlara tahammülü kalmadı. Fenerbahçe taraftarı ile çok oynuyorlar. Son 3 yıl Fenerbahçe üyeleri ve camiayla çok oynanıyor, artık yapmasınlar. Tutup da 150 kişi, 2-4-6 saniye bağırmışlar. Bu olmaz yani. O zaman talebesiz mekteplere döneriz. Şanlıurfaspor için verilen karar, hukuki şekilde inşallah bizim içinde geçerli olacak. Seyircisiz maç oynamayacağız. O kararları bekliyoruz. Aksi takdirde çok yanlış işler olduğunu, biz çıkar söyleriz."
İdari Menajer Hasan Çetinkaya da FBTV'ye yaptığı açıklamada, tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Oyuncularımız son derece bilinçli ve karakterli futbolcular. Bir an evvel toparlanıp, birlik olmalıyız. Şampiyonluk kupasını kazanacağız. Bizim başka bir düşüncemiz yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA