'Gerekirse ligden çekiliriz'

Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri basının karşısına çıktı. Genel Sekreter Mahmut Uslu, federasyona 10 milyon dolar ödediklerini ve 3 yıldır Fenerbahçe'yle uğraşıldığını söyledi. Uslu, "Gerekirse genel kurulda bir madde koyarız, ligden çekilme kararı bile alırız" dedi.

Basın toplasmandı ilk konuşan yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, amansız bir adalet arayışı içinde olduklarını söyledi.

TOLGA AYTÖRE: DÜDÜĞÜ ASTIRMAK NİYETİNDE DEĞİLİZ

Adil yarışma için büyük mücadele verdiklerini belirten Aytöre, "Fenerbahçe'ye zarar verilmesini, kulüplerin kaderinin 3-5 kişinin elinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Düdüğü astırmak gibi bir niyetin peşinde değiliz. Peşinden olduğumuz şey adalettir, avantaj değil" dedi.

Aytöre, "Hakemler hata yapabilir ama hata yapanların ödüllendirilmesinden rahatsızız. Biz sistemle mücadele ediyoruz. Sıkıntımız şahıslar değil, sistemdir. Bugün bıçağın kemiğe dayandığı gün değil, delip geçtiği gündür" diye konuştu.

MAHMUT USLU: GEREKİRSE LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALIRIZ

Şampiyon olmak için onur mücadelesi verdiklerini belirten yöneticelerden Mahmut Uslu ise "Bizim ödediğimiz vergiler 3 Anadolu kulübünün bütçesini kapsar. Bizim verdiğimiz paralar seyirciden geliyor. Ligden çekilme de dahil her türlü kararı alırız.

Gerekirse Genel Kurul’da bir madde koyarız, ligden çekilme kararı bile alırız. Artık bizimle oynamayı bırakın 3 yıl oldu, bir kulüple bu kadar uğraşılmaz. Bizim taraftar ile aramıza giremeyeceklerini anlamışlardır sanırım" ifadelerini kullandı.

Lig yarışmasında oyun kurallarının olduğunu hatırlatan Mosturoğlu,"Lig başladıktan sonra kurallarda ve uygulamalarda değişiklik olmaz. Hangi eylemin neyle cezalandırılacağı talimatlarla düzenlenmiştir. Federasyonun sadece kulüp bazında verdiği kararlar takip ediliyor.

Kırmızı kartın cezası otomatik olarak minimum 1 maç ceza alır. Verilen kararların uyumsuzluğu lig yarışına müdahele niteliğindedir. Lig devam ederken kurallar değişirse bazı takımların lehine olur. Dün, PFDK ile Tahkim Kurulu'nun verdiği çok önemli görülmeyen iki karar, lig yarışında etkili olur. PFDK şu an ikiye bölünmüş durumda, belli fraksiyonlar var. Bunların isim isim kim olduğu biliniyor. Disiplin Kurulu'nun takımdan takıma değişen kararları var" dedi.

MOSTUROĞLU: KURUL BAŞKANININ HALI SAHA MAÇI VARDI

Tahkim Kurulu'nun başkan Aziz Yıldırım'dan savunma almadan karar verdiğini belirten Mosturoğlu, "Geçen hafta Aziz Yıldırım Tahkim Kurulu'na bir savunma, aslında manifesto verdi. Kurul, Aziz Yıldırım'ın savunmasını almadan karar verdi. Bunun sebebi, kurul başkanının halı saha maçı olmasıydı. Tahkim Kurulu ertesi gün toplanıyor ama basın yoluyla Fenerbahçe'ye cevap vermek için... Kurulların verdiği kararlar lig yarışmasını etkileyecek niteliktedir. Göreceksiniz ilerleyen günlerde hiçbir takım seyircili maç oynayamayacak" ifadelerini kullandı.

Toplantıda 2012 ve 2013 yıllarında ödenen vergilerin toplamının 183.822.862 TL olduğu açıklandı.
Öte yandan, Mosturoğlu; havuzdaki dağıtım kriterleri adil olmadığı için rekabet kuruluna başvuracaklarını söyledi.