Bordo Atletik Spor '1' Yaşında

Kadınlar Futbol 2. Ligi 8. Grup'ta namağlup mücadele eden ve play-off'u garantileyen Elazığ temsilcisi Bordo Atletik Spor Kulübü, kuruluşun 1. yıl dönümü kutladı.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında yapılan kutlamada, takımın oyuncuları üzerinde Bordo Atlatik Spor 1. yaşında yazan pastayı kesti.
Takımın antrenörü Yılmaz Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerinin kuruluşunun 1. yıl dönümünü namağlup grup lideri olarak kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gruplarında geçen hafta Hedef Spor karşısında aldıkları 4-0'lık galibiyetin ardından play-off'u garantilediklerini ve grup şampiyonu olarak play-off'a yükselmeyi hedeflediklerini belirten Dündar, başarılı olmalarını çok çalışmalarına, takım ruhuna sahip olmalarına ve oyuncularının futbolu yürekten sevmelerine borçlu olduğunu söyledi.

Türkiye'de bayan futbolunun profesyonel manada oturmamış olması nedeniyle, maddi ve manevi zorluklar içerisinde bu işi sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Dündar, şöyle konuştu:
"Oyuncularım gerçekten özverili davranıyor, fazla bir maddi beklentileri olmadan kendi yüreklerini ortaya koyup mücadele veriyorlar. Oysa ki Avrupa'da bayan futbolu çok daha üst düzeylerde, şampiyonlar ligi kurulmuş vaziyette ve gerçekten önem veriliyor. Artık Türkiye'de de bayanlar liginin bir spor etkinliği olarak düşünülmemesi ve profesyonel bir bakış açısına sahip olması gerekiyor."
-Takım kaptanı Demir
Takım kaptanı Seda Demir ise kulüplerinin kuruluşunun 1. yıl dönümünü play-off'a yükselmenin mutluluğu ile kutladıklarını belirterek, "Grubumuzda namağlup lider olarak yolumuza devam ediyoruz. Başarımızı takım içerisindeki sevgi ve saygıya, takım ruhuna borçluyuz. Bu bakımdan hocalarımıza ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar bize gerçekten ön ayak oldular. Şampiyonluğa ilk günden itibaren bizi inandırdılar. Şampiyonluk ruhuyla buralara kadar geldik. Play-off'ta da çok iyi mücadele ederek 1. lige kadar yükseleceğiz."
Türkiye'de kadın futbolunun erkek futboluna göre çok daha zor şartlar altında yapıldığını ve futbola gönül vermiş bayanlar olarak bunu hak etmediklerini aktaran Demir, ülkede kadın futboluna gereken önemin verilmesi halinde erkek futbolu kadar popüler olacağına inandığını dile getirdi

Kaynak: AA