Bılıc Açıklaması

Beşiktaş’ın evinde Medical Park Antalyaspor’u konuk ettiği ve 0-0 biten maçın ardından siyah-beyazlı kulübün teknik direktörü Slaven Bilic, “Yolun sonuna geldiğimizde hayati olabilecek bir puanda aldık” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırladı. Gol sesinin çıkmadığı karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri ve futbolcular açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 0-0 biten Medical Park Antalyaspor maçının zor geçtiğine vurgu yaparak, “Zor bir rakibe karşı oynadık. Sizin temponuzu düşüren ve düşük tempoda oynamaya zorlayan bir takıma karşı oynadık. Gol fırsatları yakaladık. Bugünün koşulları içinde gol atacak ön tarafta eksikliği yaşadık. Nihayetinde kazanamadık. Memnun değiliz. Yolun sonuna geldiğimizde hayati olabilecek bir puanda aldık” diye konuştu.

“HAKEMLERİN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHEM YOK”
Hırvat teknik adam, hakemlerin iyi niyetinden şüphesi olmadığını ifade ederek, “Hakemlerin iyi niyetinden şüphem yok. Kişisel görüşüm zayıf hakemlik performansı gösterdi” şeklinde konuştu.

KAVLAK: “ESKİŞEHİRSPOR MAÇINA ODAKLANACAĞIZ”
Şampiyonluk ümidinin geride kaldığını söylemek için henüz erken olduğunu dile getiren siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak, “Kendi evimizde oynayacağımız Medical Park Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarından 6 puanla ayrılmak istiyorduk. Biz artık Eskişehirspor maçına odaklanacağız. Bugün final paslarında zorluk çektik. Pozisyonlarımız vardı. Bunları değerlendiremedik. Eskişehirspor maçından üç puan almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

JONES: “ÜÇ PUANI GETİRECEK GOLÜ BULAMADIK”
Devre arasında Beşiktaş’a kiralık olarak gelen Jermain Jones ise, üç puanı getirecek golü bulamadıklarını belirterek, “Bu akşam hepimiz üzgünüz iki puan kaybettik. Zor saha ve zemin koşullarında oynadık” diye konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ
İki takımın da kalabalık orta saha ile oyunda yer aldığına vurgu yapan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Beşiktaş’ın tercihinin bu yönde olacağını bildiğimiz için biz de aynı şekilde sahaya çıktık. Almeida’ya uzun atacakları toplardan tehlikeli olmaya çalışacaklarını düşündük” dedi.

Kontra ataklarla rakiplerine baskı uygulamayı düşündüklerine değinen Aybaba, “Bizim ana planımız kazandığımız toplarla hızlı çıkmaktı, fakat hücuma çıkma kısmını iyi uygulayamadık. Son 20 dakikada çok fazla geri yaslandık. Takımımı kutluyorum, büyük bir takımdan puan aldık. Bundan sonraki fikstürümüz bizim lehimize” diye konuştu.

İNCEMAN: “KAZANMAK İÇİN GELMİŞTİK”
Kırmızı-beyazlı takımın başarılı futbolcusu Uğur İnceman, zor bir zeminde iyi mücadele etmeye çalıştıklarını belirterek, “Zemin futbol oynamaya elverişli değildi. İki takım da mücadele etmeye çalıştı. Kazanmak için gelmiştik. Bulunduğumuz nokta bizi memnun etmiyor. Puanlara ihtiyacımız vardı. Bir puanın da bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. Bir an evvel alt sıralardan kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BALCI: “OLİMPİYAT STADI'NA YAKIŞMIYOR”
Saha koşullarının Olimpiyat Stadı’na yakışmadığını ifade eden Serkan Balcı, “Zeminde futbol oynamak oldukça zor. Zemin balçık ve çamur, orada çim yok. Zemine bir an önce çare bulunmalı. İyi mücadele ettik. İlk yarı başa baş oynadık. İkinci yarının sonlarına doğru baskı yedik. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Beraberlik bizim için iyi sonuç” dedi.

Kaynak: İHA