Trabzonspor-juventus Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında İtalya'nın Juventus takımını konuk eden Trabzonspor'da, teknik sorumlu Hami Mandıralı sakatlığı düzelen Malouda'yı ilk 11'de oynatırken, forvette tercihini Janko'dan yana kullandı.

Bordo-mavili takımın ligin 19. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sakatlanan Fransız oyuncusu Florent Malouda, iyileşmesinin ardından yeniden takımdaki yerini aldı. Lig ve Avrupa'da olmak üzere son 4 resmi maçta forma giyemeyen oyuncunun takıma dönmesiyle genç futbolcu Yusuf Erdoğan, kadroda kendine yer bulamadı.
Hami Mandıralı, forvette de tercihini geçen hafta Kayserispor maçında ikinci yarıda oyuna giren ve takımının galibiyet golünü kaydeden Marc Janko'dan yana kullandı. Forvet oyuncuları Paulou Henrique ve Emre Güral ise yedek kulübesinde yer aldılar.
Mandıralı, Juventus ile deplasmanda oynanan ilk maça göre 3 değişiklik yaptı. Genç teknik adam, Emre Güral, Colman ve Bourceanu'yu yedek soyundururken ilk maçta oynamayan Janko, Malouda ve Adrian kendilerine ilk 11'de yer buldular.
-Juventus'da 2 değişiklik
Juventus'da teknik direktör Antonio Cante, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğine gitti.
Conte, ilk maçta oynattığı Pirlo ve Tevez'i yedek kulübesinde oturturken Giovinco ve Vidal'e 11'de görev verdi.
-Taraftarlar ilgi gösterdi
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nı dolduran taraftarlar, ilk maçta alınan 2-0'lık yenilgiye rağmen takımlarına desteklerini sürdürdü.
Az sayıda Juventus taraftarları da kendilerine ayrılan tribünde takımlarını destekledi.
-Bu kez kar yok, yağmur var
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a yoğun kar yağışı nedeniyle ilk gün yarıda kalan ve ikinci gün tamamlanan maçın sonucunda elenen Juventus, bu kez Türkiye'de yağmur altında bir karşılaşmaya çıktı.
Bir süredir yağmur yağmayan Trabzon'da maçın başlamasına saatler kala başlayan sağnak etkili olurken karşılaşma soğuk havada oynandı.
-Mandıralı'nın ilk deneyimi
Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay'dan sonra takımın başına getirilen Hami Mandıralı, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yeni görevinde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk karşılaşmasına çıktı.
Bordo-mavili takım forması altında attığı 23 golle Avrupa kupalarında Trabzonspor'un en fazla gol kaydeden oyuncusu olan Mandıralı'ya, maç öncesi taraftarlar oldukça ilgi göstererek destek verdiler.
-146 gün sonra İtalyan takımını konuk etti
Trabzonspor, 146 gün sonra İtalyan takımını konuk etti. 3 Ekim'de grup maçlarında sahasında İtalya'nın Lazio takımını ağırlayan bordo-mavililer, bu kupada bu sezon ikinci kez bir İtalyan takımı ile karşı karşıya geldi.
Karadeniz ekibi, sahasında yaptığı karşılaşmada Lazio ile 3-3 berabere kalmış, maçta Yusuf, Adrian ve Henrique ile goller bulmuştu.
-Juventus'a dostluk yemeği
Trabzonspor yönetim kurulu tarafından maç öncesi Juventus Kulübü'ne yemek verildi.

Yemeğe Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Sağlık Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir, Başkan Başdanışmanı Serhat Altıncı ile UEFA Temsilcisi Ronald Zimmermann, İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Juventus Kulübü Genel Sekreteri Maurizio Lombardo, Yönetim Kurulu Üyesi Paolo Garimbere ve Genel Menajer Guiseppe Marotta ile kulüp yetkilileri katıldı.

Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alışverişi yapıldı.
-Hacıosmoğlu tribünde
Trabzonspor'da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu karşılaşmayı izlediler. Geceyi kentte geçirecek olan Hacıosmanoğlu'nun yarın bir basın toplantısı yapacağı da bildirildi.

Karşılaşma için 215 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.

Kaynak: AA