Muaythai’de Türkiye Şampiyonası Heyecanı Başlıyor

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanlığı'nın 2014 faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası 8-15 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.


Türkiye şampiyonası çocuklar, gençler, büyükler bay ve bayanlar olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı bölge şampiyonaları sonucunda Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan yönetici, idareci, hakem, antrenör, sporcu olmak üzere toplam bin 200 sporcu katılacak.

Elemeler, çeyrek final, yarı final ve final olmak üzere toplam 836 müsabakanın yapılacağı şampiyonada, dereceye giren sporcular Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmaya ve Türkiye’yi bu şampiyonlarda temsil etmeye hak kazanacak.

AYGÜN: “MUAYTHAİ ÇOŞKUSU AYDIN’A SIĞMADI”
Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından yapılacak olan şampiyonanın ilk etapta 03-08 Mart 2014 tarihleri arasında Aydın’da yapılmasının planlandığını ancak, gerek katılımcı sporcu sayısı gerek konaklama ve gerekse kulüplerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak iptal edildiğini belirten Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, bu nedenle Türkiye Şampiyonasının 8-15 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Şampiyonaya toplam bin 200 sporcunun katılacağını ve toplamda 836 müsabaka yapılacağını kaydeden As Başkan Aygün, “Dolayısıyla Aydın ilinin konaklama kapasitesinin yetersiz olması ve kulüplerimizin bütçe durumları göz önünde bulundurularak müsabakaların Antalya ilinde yapılmasının daha ekonomik olacağı düşünüldü. 2014 yılı faaliyet programımızda yer alan çocuklar, gençler, büyükler bay ve bayanlar Türkiye şampiyonasının 08-15 Mart 2014 Tarihlerinde Antalya Kemer ilçesinde yapılmasına karar verilmiştir. Sayıları binleri aşan kulüpleri, binlerce hakem ve antrenörleri ile 45 bin lisanslı sporcusuyla büyük organizasyonlar düzenleyen Muaythai artık salonlara sığmamaktadır. Olimpik olma yolunda büyük mesafeler kat eden Muaythai Federasyonu'n bu günlere gelmesinde katkısı olan emektar antrenörler başta olmak üzere her kademedeki hakem, idareci ve sporcularımızı yürekten kutlar, Türkiye şampiyonasında başarılar dilerim” diye konuştu.

Muaythai sporuna her geçen gün gönül veren sporcun sayısının katlanarak arttığına dikkat çeken Salih Aygün, Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcuların Dünya ve Avrupa şampiyonlarına katılıp, orada Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA