Euroleague Top 16

Euroleague Top 16 E Grubu sekizinci hafta maçında Anadolu Efes, kendi evinde Barcelona ile oynadığı ve normal süresi 75-75 eşitlik ile sona eren mücadeleden uzatma dakikalarında 89-84 mağlup ayrıldı.


İlk periyodun dördüncü dakikasında konuk ekip skoru 12-2’ye getirince koç Aggelou mola aldı. Mola sonrasında Anadolu Efes'de Planinic de oyuna dahil olurken, Vasileiadis’in üçlüğü ile beşinci dakikada skor 5-14’e geldi. Yedinci dakikayı 20-6 geride geçen lacivert-beyazlılar kalan üç dakika içinde Kerem, Planinic ve Vasileiadis’in elinden bulduğu sayılarla farkı beş sayıya indirdi ve ilk çeyrek 17-22’lik skor ile geçildi.

İkinci çeyrekte skor 19-25’e geldi. Birkan’ın turnikesi ile 14. dakikada lacivert-beyazlılar skoru 21-28’e getirdi. Bu basketin ardından durgun geçen maçta skor 24-34’e geldi. Kalan süre içinde Planinic ile iki sayı bulan Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 38-26 geride gitti.

İkinci yarıya Kerem ve Gordon’un basketleri ile başlayan Anadolu Efes skoru 30-39’a getirdi. Anadolu Efes, Savanovic’ten gelen dört sayı ile çeyreğin son üç dakikasında 45-50’lik skoru yakaladı. Bu dakikalarda savunma ribauntlarında etkili olan lacivert-beyazlılar Planinic’in tek isabetli faul atışı ile farkı dört sayıya indirdi. (46-50) Periyodun son dakikası içinde Bjelica ile bir basket bulan Anadolu Efes bu bölümü 53-48 geride geçti.

Son periyot Planinic'in basketiyle maçta ilk defe öne geçen Anadolu Efes, Barcelona’ya mola aldırdı. Mola sonrasında Planinic ile bir basket daha bulan lacivert-beyazlılar Gordon’un kaydettiği beş sayı ile 35. dakikaya 64-59 önde girdi. Maçın son dört dakikasında rakip takım skoru eşitlerken, Gordon, Planinic ve Vasileiadis’ten gelen 7-0’lık seri ile Anadolu Efes maçın son 2.20 dakikasına 71-64 önde girdi. Bu dakikada gelen Barcelona molası sonrasında maçın son 30 saniyesinde rakip takım skoru 71-69’a getirdi. Kalan süre içinde Anadolu Efes Savanovic ve Vasileiadis ile ikişer isabetli serbest atış bulurken, rakip takım maçın son saniyesinde skoru 75-75 eşitledi ve uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatma dakikalarına hızlı başlayan ekip Barcelona oldu. Anadolu Efes, Gordon ve Bjelica ile sayılar bulsa da farkı kapatamadı ve karşılaşmadan 89-84 mağlup ayrıldı.

Kaynak: İHA