Tehlike çanları çalıyor!

Şampiyonlar Ligi'nde Olympiacos'a 2-0 yenilerek takımının çeyrek finale kalma umudunun azalmasına neden olan Manchester United Teknik Direktörü David Moyes, İngiltere'de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Ada basınınca Manchester United'ın başarısız sonuçlar almasında önemli pay sahibi olarak gösterilen İskoç teknik adam, günümüz futbolunun yeni sistemlerini takımına uygulayamadığı ve yanlış oyuncu tercihleri yaptığı iddialarıyla eleştiriliyor.

Ligde üst üste yaşanan puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışından uzaklaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde de zor günler geçiren Manchester United'ta Moyes'e son eleştiri, takımın yıldızı Robin van Persie'den geldi.

Olympiacos maçının ardından Hollanda basınına konuşan milli futbolcu, eleştiri oklarını doğrudan Moyes'e doğrultmasa da takımın taktiksel açıdan hatalı oynadığını savunarak dolaylı yoldan hocasını suçladı.

İngilizlerin Avrupa kabusu!

İngiliz takımları, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde kabus gibi bir haftayı geride bıraktı.Şampiyonlar Ligi’nde Premier Lig'de şampiyonluk savaşı veren Manchester City ile Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde de, Tottenham ve Swansea sahne aldı.İngiliz takımları galibiyet alamadıkları gibi; rakiplerine gol dahi atamadı. Büyük umutlarla Barcelona karşısına çıkan Manchester City, sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve tur şansını zora soktu.

Arsenal de, Bayern Münih karşısında aynı akıbete uğradı. Maça hızlı girip, Mesut Özil'in ayağından bir penaltıdan yararlanamayan Londra ekibi, son şampiyona 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Hem City hem de Arsenal, maçlarını 10'ar kişi tamamladı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise gözler Tottenham ve Swansea'nin üzerindeydi.

Tottenham, Dnipro deplasmanında önemli pozisyonları değerlendiremedi ve rakibine 1-0 boyun eğdi.Avrupa'da yenilgi almayan tek takım Swansea'ydi. Güçlü Napoli ile evinde karşılaşan Swansea, gol atamasa da, tur ümitlerini rövanşa taşımayı başardı.Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Yunan ekibi Olimpiakos, evinde konuk ettiği Manchester United'ı 2-0 mağlup etti ve rövanş öncesi çok büyük bir avantaj yakaladı.

"Takım arkadaşlarım bazen oynamam gereken alanları kullanıyor" diyen Van Persie, bu nedenle sahada rahat hareket edemediğini ve pozisyon bulmakta zorlandığını söyledi. Böyle durumlarda arkadaşlarının boşalttığı alanları kapamak için efor sarf ettiğini ve verimli olamadığını vurgulayan Hollandalı yıldız, "Bu utanç verici bir şey" ifadesini kullandı.

Olympiacos maçında kaçırdığı gol pozisyonu nedeniyle kendisini de suçlayan Van Persie, "Şut çekmek konusunda acele ettim. Böylesine zor pozisyona girdiğimiz bir maçta daha dikkatli olmalıydım, golle sonuçlandırmalıydım" değerlendirmesinde bulundu.
Hollandalı oyuncu, Moyes'in de oyuncular gibi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmasına rağmen başarılı sonuçlara ulaşamadıklarını hatırlatarak, "Daha iyi oynamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.