Potada Maçın Ardından

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, FIBA EuroChallenge Kupası K Grubu'nda, 69-60 kazandıkları JDA Dijon maçına ilişkin, "Bütün silahlarımızı ortaya koyup, kullanmak zorunda kaldık" dedi.

Zdovc, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını kutladı. Oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten Zdovc, "Maç boyunca istediğimiz ritmi yakalayamadık. Ne zaman ki 4 kısayla oynadık, o zaman iyi bir ritim yakaladık" diye konuştu.

Mutlu Akpınar'ın basketleriyle skoru koruduklarını ifade eden Zdovc, "JDA Dijon da iyi bir takım. Atletik, kuvvetli bir takım. Onları yenmek için bütün silahlarımızı ortaya koyup kullanmak zorunda kaldık" değerlendirmesinde bulundu.
Zdovc, bundan sonra lige konsantre olacaklarını aktardı.
- JDA Dijon cephesi
JDA Dijon Başantrenörü Jean Louis Borg ise Royal Halı Gaziantep'in iyi bir takım olduğunu ve maçta kendilerine karşı çok iyi bir savunma yaptıklarını dile getirdi.
Kendilerinin de basketbol anlayışı açısından aynı mantaliteye sahip olduklarını vurgulayan Borg, "İki takım da olmasını istemediği kadar top kaybı yaptı. Biz ise serbest ve boş atışları değerlendiremedik. Royal Halı Gaziantep savunma direncini artırınca, sayı bulmakta zorlandık" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA